“Park Café” в Банкя: уютно бягство в света на кулинарията

...
Януари е месец, пълен с празници - достойно продължение на
Коментари Харесай

Януари е месец, пълен с празници - достойно продължение на предшественика си декември, признат за един от най-празничните в годината месеци. Отпуснати от изминалите коледни и новогодишни дни и ненастроени сякаш все още за работа, усмихнати хора щъкат по улиците и търсят уютни и предразполагащи кафенета и ресторантчета за раздумка и вкусно хапване.

Именно такова място е ресторант „Park Café” в Банкя.

Създадено сякаш за истински любители на кулинарните изкушения и особено за тези на автентичната италианска кухня, заведението предлага приятна, уютна атмосфера и вкусни ястия, приготвени от млади и иновативни готвачи.

Ресторантът се радва на множество посетители, не само местни, тъй като, както е известно, Банкя е предпочитана дестинация от мнозина заради чистия си въздух и многобройните зелени площи за разходка и отдих, предава репортер на БГНЕС.

„Park Café” разполага не само със закрит салон, но и с украсена с артистични апликации градинска част, и се намира до наскоро реставрираната баня – една от емблематичните сгради в Банкя, която очаква своето предстоящо откриване в новия си вид. Ресторантът е в самия център на града, до емблематичния часовник.

В менюто присъстват не само традиционните за българската и италианска кухня храни и напитки, но и вкусни сандвичи и брънч, като например пържени картофки, покрити с ароматен бекон и яйце. Барманът пък демонстрира своето въображение с апликация на звездички и други интересни фигурки, изобразени с помощта на пяна в чашата с кафе. Изкушават и коктейлите, оцветени в различни окраски. Всичко това го прави подходящ както за малки компании, така и за семейни и тържества и големи приятелски сбирки.

Екипът на БГНЕС посети ресторант „Park Café”, за да усети от първа ръка атмосферата на заведението и да опита някои от вкусните ястия.

Още с влизането впечатление прави атмосферата на заведението – приглушено, уютно осветление, приветлива цветово обстановка и усмихващи се млади хора.

Разговаряме с един от главните готвачи, Виктор, под чийто ръце умело и бързо се ражда вкусен и примамливо изглеждащ продукт.

„Любимите ястия на клиентите ни са нашите пици, салати и пасти. Мисля, че в пиците съм най-добър. Най-често поръчваната от клиентите пица е „Пабло“ – със сметана, моцарела, чедър и бекон. Освен нея другата най-поръчвана е „Маргарита“.

Като цяло посетителите на ресторанта са запознати с майсторството на приготвяните от Виктор пици и затова именно те са най-предпочитани.

„На мен лично любимата ми е „Реджина“, споделя той. „Тя е с бекон, гъби, чушки, червен лук и риган“.

Освен италианска кухня, от която любимите му за приготвяне ястия са ризотото и пастите, Виктор с удоволствие приготвя и традиционно българско меню.

„От българските традиционни ястия предпочитам да правя кавърма, но в нов стил. Включвам по-съвременни техники“, казва той.

Но, както навсякъде в момента, и „Park Café” страда от спад в посещаемостта поради продължаващата пандемична обстановка.

„Определено се усеща по-малкият брой на клиентите ни. Спадът е с около 50%“, оплаква се младият готвач. „Разходите за ток се увеличиха, работа няма. Аз работя тук от две години и половина. Отскоро искаме на клиентите зелени сертификати, гледаме да спазваме всички противоепидемични мерки, въведени от правителството. За съжаление, повечето хора нямат такива сертификати и затова работата намалява. Но така е в целия сектор, не само при нас – ресторанти, хотели и др.“, заключава Виктор.

Все пак, на днешния и един от най-хубави празници – Ивановден, както и по други поводи за празнуване или просто за да забравите за вируси и несгоди – ресторант „Park Café” в град Банкя е едно страхотно предложение и оазис на наслада от вкус и изисканост. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР