Яник Синер се намира в сериозен възход през новия сезон

...
Яник Синер се намира в сериозен възход през новия сезон
Коментари Харесай

В повторение на мача им от Монте Карло: Този път битка имаше, но Синер отново надви Шварцман

Яник Синер се намира в сериозен напредък през новия сезон и въпреки огромните Мастърс 1000 титли да не престават все по този начин да му убягват, то след загубата си в полуфиналите в Монте Карло, италианецът надалеч не сведе глава и още през днешния ден откри присъединяване си на АТР 500 шампионата в Барселона. Първият противник за международния номер 8 в каталунския град пък беше повече от добре прочут, а точно Диего Шварцман, с който се срещнаха през предходната седмица в Княжеството, като тогава физически проблем не разреши на аржентинеца да се бори наедно с младежа, който го надделя след 6:0 3:1 и отричане.

Днес обстановката на корта в Барселона беше друга, като за това способства забележителното усъвършенстване в представянето на " Ел Пеке ", който изигра много по-добър мач, само че даже и това не му оказа помощ против четвъртия подложен в схемата, при което Синер се поздрави с успеха след 6:2 6:4. С триумфа си южнотиролецът продължава напред към осминафиналите, където ще срещне Йошихито Нишиока, до момента в който за Шварцман, който се намира надалеч от най-хубавите си дни в кариерата, следва овакантяване на международния топ 70 за пръв път от октомври 2016-а година насам.

Още в дебютните минути за дуела младокът засвидетелства отличната си спортна форма и проби за желан старт на конфликта, но последвалият отговор на аржентинеца беше привидно непредвиден, откакто той остана стабилен от дъното на корта, с цел да реализира рибрейк, с което си завоюва аплодисментите на публиката. Впоследствие Диего завоюва последвалото си подаване на начален удар и даже излезе напред с 2:1, но оттова насетне Синер взе всичко в свои ръце, като прогресивно покачваше равнището си и под знака на печелившите си отигравания завоюва идващите пет гейма, с цел да се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Началото на втората част пък се оказа значително аналогично с това, което гледахме на старта на дуела, и след замяна на пробиви четвъртият подложен излезе напред в резултата. Безупречността в дейностите на италианеца му разреши да доближи опция за повтаряне на задатъка си, когато обаче той сбърка и с това въодушеви международния номер 48 да търси поврат. Шварцман не чакаше втора покана и незабавно се възползва от съмненията при любимеца, с цел да навакса пасива си, като възвърне паритета при 4:4, само че последвалото му подаване на сервис се трансформира в следващият брейк в сметката на Синер, който нямаше компликации с това да постави завършек на срещата и необезпокоявано узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР