Яник Синер през последните месеци претърпя сериозно развитие в равнището

...
Яник Синер през последните месеци претърпя сериозно развитие в равнището
Коментари Харесай

След спасен мачбол: Синер оцеля в драма срещу партньора на Григор и е сред топ 8 в Монако!

Яник Синер през последните месеци претърпя съществено развиване в нивото си, като на Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями показва впечатляваща спортна форма, само че преклони глава пред бъдещите първенци Карлос Алкарас и Даниил Медведев, губейки от руснака на финала във Флорида. На другия полюс пък се намираше Хуберт Хуркач, който в последно време е много неуверен в своите изяви, изключително с настъпването на сезона на клей, само че все пак съумя да избави мачбол на старта в Монте Карло и след това да надгради с нов влиятелен триумф над Джак Дрейпър, с цел да подпечата мястото си измежду последните 16.

Италианецът пък в откриващия си мач на червени кортове за 2023-та се оправи безпроблемно с изявения експерт на тази настилка Диего Шварцман, което му разреши да оформи осминафинал с поляка в Княжеството, от който преди две години позволи проваляне на финала в Маями и пропусна да завоюва дебютната си купа в сериите Мастърс 1000. Сблъсъкът сред двамата предложи предстоящата от феновете на централния корт борба, като Хуби заби изумителните за клей 15 аса и даже разполагаше с мачбол, само че в последна сметка международният номер 8 остана невъзмутим, с цел да сътвори поврат след 2 часа и 28 минути на корта - 3:6 7:6(6) 6:1. По този метод южнотиролецът, който е седми подложен в схемата, се класира за четвъртфиналната фаза в Монако и чака спечелилия от съревнованието сред сънародника си Лоренцо Музети и международния номер едно Новак Джокович.

Началото на дуела изглеждаше обещаващо за Синер, който се възползва от това, че противникът му още не беше навлязъл в темп на сервис и в дебютния за мача гейм доближи два брейкбола. Световният номер 13, който си партнираше с първата ни ракета Григор Димитров в конкуренцията на двойки в Княжеството, обаче не трепна и точно със серия от начални удари се измъкна от неподходящата обстановка, като след това стремително употребява добития подтик в представянето си и засвидетелства уменията си наоколо до мрежата, с цел да реализира ранен пробив.

Оттам насетне Хуркач очевидно се усещаше все по-добре на корта с всяка минала точка и беше покрай това да усили серията си от подавания в актива си, като поведе с 0:40 при последвалото заставане на сервис за италианеца, който въпреки всичко откри път в привидно безизходната си позиция и записа първи гейм на сметката си. Това вдъхна убеденост на Яник и той беше напълно покрай това даже да навакса пасива си, но за следващ път Хуби показва здрави нерви и отрази нови два брейкбола пред противника си, с цел да се поздрави с триумфа в откриващия сет.

Втората част започва по желан метод за колегата на Гришо, който е някогашен първенец в сериите Мастърс 1000, откакто той сподели на какво е кадърен при размените от главната линия и след канонада от форхенди осъществя пробив. Южнотиролецът пък на собствен ред не остана безразличен към протичащото се и отговори с рибрейк, като оттова насетне беше във водещата роля на корта и на два пъти беше покрай това още веднъж да отмъкне подаването на по-нискоранкирания тенисист, само че пропусна сетбол, с което ни предстоеше да следим тайбрек. В дългия гейм, който е общо 27-и подобен в 25 мача през сезона за Хуркач, сервиращите образно преобладаваха събитията на корта и скоропостижно полякът доближи мачбол, но изправен до стената, международният номер 8 не трепна и завоюва идващите три точки, с цел да оцелее и възвърне равенството в общия резултат на срещата.

Именно удобният завършек на втория сет за Синер го окрили в началните минути на решителната трета част, когато младежът очевидно играеше най-хубавия си тенис, до момента в който грешките от ракетата му липсваха и той на бърза ръка поведе с брейк. Хуркач пък от своя страна надалеч не можеше да отговори на темпото, заложено от седмия подложен, при което италианецът продължи прогресивно да повишава равнището си и не след дълго дублира преимуществото си, с цел да постави след това необезпокоявано точка на разногласието още при сервис на противника.

THE REAL DEAL
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР