Яник Синер и Лоренцо Музети безспорно в последните сезони се

...
Яник Синер и Лоренцо Музети безспорно в последните сезони се
Коментари Харесай

По подобие на Григор: Синер се оттегли от турнира в Барселона поради заболяване

Яник Синер и Лоренцо Музети несъмнено в последните сезони се утвърдиха в ролята на едни от най-видните представители не просто на родината си, а на бъдещето в тениса. Разликата сред представянето на двамата обаче е повече от основна и до момента в който по-младият Лоренцо главно впечатлява на клей, то международният номер 8 нееднократно потвърди, че е пригодим към всички настилки, доказателство за което е фактът, че към този момент има доближат четвъртфинал на всеки един от шампионатите в Големия шлем.

През предходната седмица Музети реализира най-голямата победа в своята досегашна кариера, откакто в един от мачовете на шампионата на Мастърса в Монте Карло сервира огромната сензация и в профил Новак Джокович, с цел да продължи напред към финалната осмица в Княжеството, където обаче точно сънародникът му го разгроми, давайки му единствено четири гейма. В хода на актуалната седмица пък жребият на АТР 500 конкуренцията в Барселона даде опция на международния номер 20 да търси своя реванш от южнотиролеца, като ги изправи още веднъж в четвъртфиналната фаза, но до по този начин упования мач в последна сметка няма да се стигне, откакто Синер по-малко от час преди началото на срещата е взел решение да се откаже заради болест. 

Любопитното в тази ситуация е, че през вчерашния ден в Каталуния първата ни ракета Григор Димитров се отдръпна от надпреварата без игра, откакто е болен от стомашен вирус, като обстановката на международния номер 8 е идентична с тази на най-хубавия ни тенисист. По този метод Музети, без да му се постанова да играе, се класира за първия си полуфинал през 2023-та, където в спор за място в конфликта за купата ще срещне спечелилия всред Алекс де Минор и Стефанос Циципас, които ще се изправят между тях по-късно през днешния ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР