Яник Синер и Ема Радукану бяха отличени като най-разочароващите състезатели

...
Яник Синер и Ема Радукану бяха отличени като най-разочароващите състезатели
Коментари Харесай

L’Equipe определи Синер и Радукану като разочарованията на 2022


Яник Синер и Ема Радукану бяха отличени като „ най-разочароващите състезатели за сезона “ от френската медия L’Equipe, като обявата провокира неодобрение в обществените мрежи.

Дария Абрамович, която бе част от екипа на Ига Швьонтек като физио, уточни, че не тенисистите, а самата концепция за сходен ранкинг е „ разочароваща “. Бившата австралийска състезателка Рене Стъбс добави „ изцяло неуместно! “.

Аргументацията на L’Equipe за решението да избере Синер отпред на своя лист е спада му в ранглистата от №10 до №15, фактът че завоюва единствено един трофей (ATP 250 Croatia Open) и загуби няколко значими мача, въпреки да бе в добра позиция да ги затвори в своя изгода.

Яник водеше с два сета на Новак Джокович на четвъртфиналите на Уимбълдън, само че сърбинът се измъкна и по-късно завоюва трофея. Срещу Алкарас на US Open обстановката бе сходна, като испанецът трябваше да избавя мачбол в четвъртия сет, преди да реализира поврат и в края на седмицата да победи в Ню Йорк.

На другите два шампионата от Големия шлем той отстъпи на Циципас в Австралия и му се наложи да се откаже в дуела с Рубльов на Ролан Гарос. Балансът му за годината бе 47-16.

„ Така и не съумя да премине през никой от трите си „ мейджър “ четвъртфинала. Бе безпринципен против Циципас, без решение против Джокович, макар задатъка от два сета и се поддаде на напрежението против Алкарас, “ написа медията.

Изборът при дамите бе стимулиран от това, че шампионката от US Open 2021 спадна до №80 в света, откакто бе №10 през юли.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР