Янаки Милев се доказа като един от най-талантливите родни тенисисти,

...
Янаки Милев се доказа като един от най-талантливите родни тенисисти,
Коментари Харесай

18-годишен българин надви поставения под №2 в София и заслужи втората си ATP точка!

Янаки Милев се потвърди като един от най-талантливите родни тенисисти, откакто през този сезон проби в топ 100 на юношеската класация и остана на крачка от купата в Пловдив, където през предишния месец имаше шампионат от най-силната категория при подрастващите - J1. Освен това 18-годишният българин завоюва първата си точка за класацията на ATP, когато в края на предходната година мина първия кръг от главната скица на фючърса в Созопол. Самият Пол Макнами уточни тъкмо неговото име, когато говореше за най-перспективните млади играчи у нас. Всичко това докара до изцяло предстоящ " уайлд кард " за Янаки на ITF конкуренцията с награден фонд от 15 хиляди $ в София.

Жребият обаче не беше по никакъв начин благоразположен към нашия съотечественик, тъй като го опълчи на Цезар Крету. Румънецът постоянно доближава до крайните етапи на надпревари от подобен сан през 2022-ра и наскоро надигра нашия Александър Лазаров, единствено че младежът не сподели никакъв почит от втория подложен и надви над него с рутинното 6:4 6:3. Така Милев откри място в осминафиналите на шампионата, където го чака конфликт с един всред Александре Реко и натурализирания българин Леонид Шейнгезихт.

Двубоят стартира изцяло съгласно упованията, като международният номер 431 проби в самото начало и взе задатък от 3:1. Последва доста мощна серия на българина, който завоюва четири следващи гейма и скоро откриващият сет беше извоюван от него.

Втората част продължи да бъде доминирана от родния ни представител, чиито мощни изяви му позовлиха да се откъсне напред с двоен пробив преднина при 4:1. Тогава Крету най-сетне подсети за себе си и даже доближи до точка за равнене на резултата, но Милев не се поддаде на напрежението и справедливо се поздрави със завоюването на втората си точка при експертите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР