Янаки Милев и Пьотр Нестеров бяха последните български участници на ...

Янаки Милев и Пьотр Нестеров бяха последните български участници на

Българското участие на Sofia Open приключи

Янаки Милев и Пьотр Нестеров бяха последните български участници на шампионата по тенис

Българското присъединяване в седмото издание на шампионата по тенисSofia Open завърши.

След като в сряда отпаднаха последните български представители на сингъл, през днешния ден с шампионата се сбогуваха и последните ни представители при двойките - Янаки Милев и Пьотр Нестеров. Двамата българи отстъпиха с 4:6, 4:6 на поставените под номер 2 в схемата Рафаел Матос (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания).

Двубоят в помощната зала на " Арена Армеец " продължи час и 17 минути, като и в двата сета Матос и Вега Ернандес осъществиха по един пробив, който им бе задоволителен, с цел да ги завоюват, осведоми Българска телеграфна агенция.

Основен проблем за младата българска двойка Милев - Нестеров се оказа ниският % вкаран първи сервис. Родните представители записаха единствено 48 % точни първи сервиси, което сензитивно ги затрудни. За съпоставяне Матос и Вега Ернандес пласираха 84 % от първите си подавания и завоюваха 31 от 37 точки при вкаран първи сервис.

На полуфиналите на шампионата Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес ще играят с четвъртите в схемата Юго Нис (Монако) и Ян Зелински (Полша), които по-рано през днешния ден завоюваха с 6:1, 7:5 против казахстанците Андрей Голубьов и Александър Недовесов. Другият полуфинал на шампионата е сред италианците Фабио Фонини и Симоне Болели и германците Фабиан Фалерт и Оскар Оте.

Източник: dunavmost.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg