Ямбол. През 2019 г. музикалното събитие Златната Диана“ отново отправя

...
Ямбол. През 2019 г. музикалното събитие Златната Диана“ отново отправя
Коментари Харесай

Ямбол: Музикалните празници „Златната Диана“ събират отново виртуози от световна величина

Ямбол. През 2019 година музикалното събитие „ Златната Диана “ още веднъж насочва предизвикателство към феновете на класическата музика с амбициозна и изключителна разнообразна стратегия. Това оповестиха от пресцентъра Община Ямбол . В четирите дни на фестивала от 21 до 24 април на ямболска сцена идват виртуози от международна големина. Сред тях са неподражаемият цигулар Светлин Русев и соло обоистът на Щутгартската опера Иван Данко. Талантливият музикант, родом от Словакия, ще бъде звездата на тържественото разкриване на 21 април, неделя. Концертът е от 11.30 часа в залата на ямболския Безистен. Иван Данко е добре прочут на българската аудитория като солист на Симфоничния оркестър на БНР през 2018 година, както и на Софийска филхармония под палката на маестро Илиевски през 2016 година Програмата на откриването започва с два концерта за обой от Антонио Вивалди и Алесандро Марчело. Домакините от Камерен оркестър „ Дианополис " ще я добавят с едно от най-познатите за необятната аудитория творби - Адажиото на Томасо Албинони. Концертмайстор е Красимира Султанова, диригент – Константин Илиевски.
През втората вечер на фестивала в Ямбол гостува Държавна опера Пловдив с оперния театър „ Така вършат всички “ от Волфганг Амадеус Моцарт. Изключително занимателният сюжет на операта е основан върху едноименната комедия на Уилям Шекспир. Представлението на пловдивската опера е гаранция за типичен комизъм и прелестни мелодии в Зрителната зала на читалище „ Съгласие “ на 22 април (понеделник), от 19:00 часа.
Третият концерт в програмата на музикалните празници ще изненада публиката с забавно предложение в цялостен контрастност с останалите вечери от фестивала. Това е соловият концерт (рецитал) на младия и харизматичен виртуоз Стоян Караиванов - на 23 април, вторник, от 19:00 часа в залата на Безистена. Караиванов е притежател на поредност награди от национални и интернационалните състезания по акордеон и баян, отличен е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата.
Заключителният концерт на 24 април ще бъде логически апотеоз на музикалните празници. Фестивалният симфоничен оркестър, както постоянно е подготвил доста изненади и разнородни мелодии. Тази неповторима по рода си среща на музиканти, обичайно ръководени от маестро Константин Илиевски и концертмайстора Красимира Султанова, постоянно съумява да развълнува и вдигне публиката на крайници. Специален посетител и солист на тържественото закриване е виртуозният цигулар Светлин Русев, като това е второто му присъединяване в ямболския фестивал в границите на две години.
Музикалните празници „ Златната Диана 2019 “ се осъществят с изключителната поддръжка на община Ямбол. Организатори са още Общинско дружество „ Туризъм и просвета “, Камерен оркестър „ Дианополис “ с диригент и основен живописен началник Константин Илиевски, Ямболска районна туристическа асоциация, сътрудник – Народно читалище „ Съгласие – 1862 “. Билети за концертите могат да бъдат закупени от касата във фоайето на Голямата зала на общината. Телефон за контакт и поръчки: 0876 694 083.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР