Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките

...
Ямбол. Почистване на бетонирания участък на река Тунджа в рамките
Коментари Харесай

В Ямбол започва почистване на бетонирания участък на река Тунджа

Ямбол. Почистване на бетонирания сектор на река Тунджа в границите на град Ямбол следва да започва при започване на идната седмица. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Поръчката за тази активност бе оповестена преди две години, само че сключването на контракт с фирма-изпълнител бе забавено заради обжалване от участник в процедурата. Към момента всички формалности по подготовката за действително пускане на работата по разчистване на реката са завършени.
От 21 октомври стартират същинските дейности, първото от които е източването на водата от бетоновото корито. С цел опазване на биоразнообразието от страна на изпълнителя са ангажирани специфични екипи, които би трябвало да изловят останалата в коритото риба и да я трансферират в прилежащия ръкав на реката. Процедурата ще се прави под наблюдението на специалисти от Агенцията по риболовство и аквакултури. След осушването на коритото, благодарение на строителна машинизация, ще се извърши и фактическото разчистване. Предвижда се то да завърши в границите на 60 дни.
Дейността е съгласувана с Агенцията по риболовство и аквакултури, както и с Басейнова дирекция – Пловдив и Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР