Ямбол. Отворена е за движение ул. Преслав“. Една от основните

...
Ямбол. Отворена е за движение ул. Преслав“. Една от основните
Коментари Харесай

Ямбол: Ремонтираната улица „Преслав“ е отворена за движение през зимния сезон

Ямбол. Отворена е за придвижване ул. „ Преслав “. Една от главните пътни артерии на Ямбол се реконструира по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Към момента са осъществени съвсем всички заложени строително-ремонтни действия и улицата е в валидност да бъде употребена за облекчение на трафика през зимния сезон. Мерките обгърнаха сектора от кръстовището с ул. „ Димитър Благоев “ (пл. „ Боровец “) до пресечката с ул. „ Акация “. Изцяло е възобновена пътната настилка като се изключи най-горния слой асфалт, реновирани са тротоарните площи по цялото продължение на правата, построени са нови бордюри, „ джоб “ за спирка на градския превоз директно пред Народно читалище „ Зора – 1945 “, както и за контейнери за сметосъбиране по цялото трасе. Въведено е ново енергоспестяващо улично осветяване, в това число замяна на част от стълбовете. В допълнение са актуализирани и всички по-малки кръстовища, свързващи основната артерия със прилежащи по-малки улици.
Като съпътстващи действия бе осъществена замяна на подземните връзки, в това число създаване на канализация, в зоната, където до момента липсваше такава, канализационни отклонения и заустване на тръбите в съществуващата канализационна мрежа, също по този начин бе възобновена водопроводната мрежа в целия сектор.
С цел безвредно прилагане на обновената права, е положена отвесна сигнализация със съответните знаци, в това число за ограничаване на скоростта при прилагане на път в ремонт, както и краткотрайна пътна маркировка по настилката.
От заложените по плана действия остава да бъде положен последният най-горен слой асфалтова настилка и да се засадят нови дървесни типове по цялото продължение на сектора. Тези довършителни работи ще бъдат осъществени при започване на пролетния сезон, когато атмосферните условия са подобаващи за продължение на строително-ремонтните действия.
„ Направихме нужното улицата да бъде годна за потребление, с цел да улесним придвижването на коли през зимния интервал “, разяснява кметът Георги Славов. Той употребява мотива да благодари на компанията реализатор „ Технопътстрой “ ЕООД за добре свършената досега работа.
Считано от 19 декември, сряда, по трасето на ул. „ Преслав “ от пл. „ Боровец “ до обръщател „ Север “ ще тръгнат и постоянните автобусни линии на градския превоз. Автобусите с номера 2, 5, 18-Б, 20, 20А и 25 ще се движат по общоприетия си маршрут до възобновяването на довършителните работи по сектора.
Модернизирането на ул. „ Преслав “ е в осъществяване на дейностите по план „ Устойчиво и интегрирано развиване на градската среда на община Ямбол “, контракт за безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0001-C01, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “. Общата стойност на строително-монтажните работи по обекта е в размер на 2 381 066 лв..
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР