Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в

...
Ямбол. Община Ямбол започна изграждането на система за видеонаблюдение в
Коментари Харесай

Започна изграждането на видеонаблюдение в ж.к. „Г. Бенковски“ в Ямбол

Ямбол. Община Ямбол стартира построяването на система за видеонаблюдение в кв. „ Г. Бенковски “. това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектът планува разполагането на към 50 камери в разнообразни точки на територията на един от най-уязвимите жилищни комплекси. Системата ще обезпечава непрекъснато наблюдаване на съществени пространства, които са с публичен интерес като основни кръстовища, входно изходни зони, обществени територии и други, за повишение на сигурността на жителите в квартала и гостите на града.
Системата обезпечава наблюдаване за определяне и документиране в действително време на усложнения в пътното придвижване, пътнотранспортни катастрофи, повреди на МПС, нарушавания на публичния ред, в това число прояви като вандализъм, изобразяване върху публични здания, разпространяване на наркотични и упойващи средства, обири. Системата се построява с инсталация, позволяващи 24-часово наблюдаване, като се обезпечава автоматизирано наблюдаване на заложени от оператора зони. Според спецификата на всяка от зоните се инсталират закрепени и управляеми камери.
В град Ямбол има построено видеонаблюдение, което обгръща ремонтираната част на ул. „ Преслав “. Изграден е център за мониторинг, където са конфигурирани работни станции с конфигуриран потребителски програмен продукт за видеонаблюдение. Разширението на системата за видео наблюдаване ще бъде обвързвано към съществуващите сървъри за запис и намиращия се в общината център за наблюдаване.
„ Георги Бенковски “ е първият жилищен квартал на Ямбол, в който ще има построена система за видеонаблюдение. Намерението на общината е поетапно тя да обхване целия град, за което има направен план, предусещащ монтирането на към 600 камери. Крайната цел е повишение на сигурността на жителите и по-добро запазване на общинската благосъстоятелност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР