Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, неговият заместник Васил

...
Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, неговият заместник Васил
Коментари Харесай

Литийно шествие с нова икона с мощи на свети Николай Чудотворец се състоя в Ямбол

Ямбол. Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, неговият заместител Васил Александров, ръководителят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и общински съветници участваха на празничната работа в храм „ Свети Николай Чудотворец “ и се включиха в литийното шествие с новата икона с вградени мощи на свети Николай, чиято памет уважава през днешния ден Българската православна черква. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, отслужи Светата литургия, след което жители, измежду които Валентин Ревански, Антон Шиков и Васил Александров, се поклониха на иконата с мощите на светеца. Тя е направена по поръчка на Архиерейско наместничество – Ямбол от иконографско студио „ Димчовски “.

Това е втората икона със свети мощи в Ямбол, другата е с парченце от тялото на Свети Георги и се съхранява в храм „ Свети Георги Победоносец “ в квартал „ Каргон “. В тази черква се съхранява и друга икона на светеца, която е известна с това, че лекува душевен болести.

Хората, които са постили, получиха причестяване, след което всички присъстващи се включиха в празничната върволица, предвождана от иконата.

В шествието участваха свещеници от ямболски храмове, военнослужещи от гарнизон Ямбол, публични лица, жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР