Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал Кукерландия“ поеха отново на

...
Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал Кукерландия“ поеха отново на
Коментари Харесай

Гигантските маски на ямболския фестивал „Кукерландия“ поеха отново на турне из страната

Ямбол. Гигантските маски на ямболския фестивал „ Кукерландия “ поеха още веднъж на турне из страната, оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . След големия интерес, провокиран от пътуващата галерия предходната година, в този момент триметровите колоси започнаха нова обиколка в няколко регионални града. Първото им посещение бе на фестивала „ Сурва “ в Перник през миналия уикенд. Там бяха показани осем от общо 20-те артистични съоръжения, оформящи Алеята на маските по време на „ Кукерландия “. От 2 до 7 февруари знаците на ямболския фестивал ще гостуват в Пловдив, следват Стара Загора, Хасково, Бургас и Сливен.
Гигантските кукерски маски са една от обичаните атракции на ямболската „ Кукерландия “, като от 2011 година насам сбирката се обогатява с нови уреди. Инсталациите показват в стилизиран тип присъщи на района кукерски маски и всяка година вземат участие в карнавалното шествие, с което се дава началото на фестивала. На идното в края на февруари 19-то следващо издание на „ Кукерландия “ експозицията „ Алея на гигантските маски “ ще бъде попълнена с три нови страшилища. Автор на плановете е дизайнерът и художник на Регионалния исторически музей Таня Косева.
Международният маскараден фестивал „ Кукерландия – Ямбол 2018 “ чака своите посетители в дните от 22 до 25 февруари. Събитието се организира под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР