Ямбол. Eдинадесетото национално състезание Млад фермер“, организирано от Министерството на

...
Ямбол. Eдинадесетото национално състезание Млад фермер“, организирано от Министерството на
Коментари Харесай

Националното състезание „Млад фермер“ ще се проведе в Ямбол

Ямбол. Eдинадесетото национално съревнование „ Млад фермер “, проведено от Министерството на образованието и науката и Регионално ръководство на образованието - Ямбол, ще се организира от 12 до 14 май в град Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Домакин ще бъде Професионална гимназия по земеделие „ Христо Ботев “, сътрудници - Аграрен университет – гр. Пловдив, Община Ямбол и Община „ Тунджа “.

В надпреварата ще вземат участие 20 тима от цялата страна, в това число и тим на училището- хазаин.
Състезанието се състои от три модула – растениевъдство, отглеждане на животни и машинизация на селското стопанство. Всеки от тях включва теоретична и практическа част.

За учениците и гостите на надпреварата е проведено и посещаване на културни забележителности в град Ямбол.

„ Млад фермер “ е самобитен конгрес за демонстриране на познания, умения и компетентности в региона на земеделието от възпитаници, учащи се в областта на селското стопанство. Мотивираните участници годишно показват подготвеност да приложат наученото посредством изявите си по време на спортните дни в трите посоки по правилник. Целта на надпреварата е да показва освен качествата на участниците, само че и да покаже опциите за запазване на първоизточника на човешките богатства – земята, в изискванията на напредващия с все по-висока скорост софтуерен развой.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР