Ямбол. Духовият оркестър при Народно читалище Съгласие-1862“ - Ямбол отново

...
Ямбол. Духовият оркестър при Народно читалище Съгласие-1862“ - Ямбол отново
Коментари Харесай

Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ - Ямбол подновява редовните срещи със своята публика

Ямбол. Духовият оркестър при Народно читалище „ Съгласие-1862 “ - Ямбол още веднъж ще свири за жителите и гостите на града. Първият от поредицата концерти ще бъде на 3 юни. Следващите ще се състоят на 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 и 26 юни. Всички концерти ще стартират в 19.00 часа и ще се проведат в Малкия розариум в Градския парк. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Музикантите ще зарадват феновете на хубавата музика и през месец септември. Културните събития са подарък и са напълно финансирани от нашия съгражданин Сашо Дончев във връзка идния празник на град Ямбол. Господин Дончев подари и ново театрално облекло на всички музиканти. Община Ямбол изрича признателност, по тази причина, че той още веднъж e решил да оказва помощ на нашия град.

Духовият оркестър постоянно е бил неизменима част от главните събития на град Ямбол - развлекателни и публични. Свирейки джаз, обичайни маршове, латино, шлагерна музика, кино музика и други музикални стилове, той основава въодушевление на всички поданици и посетители на Ямбол, още от самото си основаване през 1967 година.
През 1992 година оркестърът получава огромно самопризнание – почетен е със Златна значка на Съюза на музикалните дейци в България.

През 2017 година Духовият оркестър получи премията на името на Жорж Папазов във връзка петдесетата годишнина от основаването му. Ръководител на музикалната групировка от 2009 година е диригентът маестро Васил Шейтанов, а сега в Духовия оркестър свирят 14 музиканти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР