Ям всичко, което видя, казва 30-годишният Абдул Едоса. Моля хората

...
Ям всичко, което видя, казва 30-годишният Абдул Едоса. Моля хората
Коментари Харесай

В тази страна броят на бедните расте с по 6 всяка минута

" Ям всичко, което видя ", споделя 30-годишният Абдул Едоса. " Моля хората за пари - и хапвам всичко, което ми дадат ". Мъжът живее под мост в процъфтяващия метрополис Лагос в Нигерия. И историята му е надалеч от непозната в най-голямата африканска стопанска система, написа Bloomberg.

Държавата заема първа позиция по брой рисково небогати хора - такива, които живеят с по-малко от $1,90 дневно, съгласно определението на Организацията на обединените народи. Броят им е към 87 милиона души - или към половината от популацията на най-големият производител на нефт в Африка. И в случай че нещо не се промени скоро и фрапантно, те ще се усилват.

Докато бедността в Индия, която има пет пъти по-голямо население, понижава, броят на обезверените в Нигерия пораства с по шест души всяка минута, съгласно неотдавнашен отчет от The Brookings Institution. Организация на обединените нации чака популацията на страната да се удвои до 410 милиона до 2050 година, което ще усили и броя на рисково бедните.

Бедността в Нигерия стартира да се разгръща през 70-те години на предишния век - по време на петролния взрив - който изпрати страната измежду най-богатите в Африка. Докато елитът ставаше все по-богат, държавните управления неглижираха земеделието, производството и образованието.

Според проучване на английския департамент действителният годишен приход на глава от население пада от $264 на $250 сред 1970 и 1999, макар изчисляваните доходи от $240 милиарда от нефт. Страната е на 144 позиция от 180 по корупция. " Откриването на нефт направи водачите в Нигерия мързеливи ", споделя Майкъл Фамароти, икономист в Stears.

Нигерия е на 157 позиция от 189 страни и в проучване, което мери знаци като здраве и неравноправие. Очакваната дълготрайност на живот е едвам 54 години. Откакто всъпи в служба през 2015 година Мухамаду Бухари, който се надява да бъде презибран още един път този уикенд, направи някои старания, с цел да увеличи стандарта на живот. Но резултатът е надалеч от забележим. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР