Якутският шаман Александър Габишев, който който преди няколко дни поднови

...
Якутският шаман Александър Габишев, който който преди няколко дни поднови
Коментари Харесай

Руските власти отново спряха похода на шамана Габишев за прогонване на Путин

Якутският шаман Александър Габишев, който който преди няколко дни възобнови похода си към Москва, с цел да извърши обред за прогонване на Путин, още веднъж е арестуван от управляващите и наказан да заплати санкция, съобщи радио " Свободна Европа ". Освен това му е наложена мярка за неотклонение подписка, с която походът му към столицата още веднъж е спрян.

Полицията задържа Габишев на 10 декември, малко откакто беше задържан един от най-близките му почитатели - Евгений Ростокин.

По информация на " Сибир реалии ", шаманът е бил упрекнат в непокорство. " МБХ медиа " заяви, че след задържането му против него е повдигнато обвиняване в " принуждение към представител на властта ". Медията се базира на правозащитника Алексей Прянишников.

Официална информация по случая липсва. По думите на Прянишников, информацията за обвиняването против Габишев е обявена импровизирано на неговия юрист от представител на Следствения комитет. Властите настояват, че шаманът е скъсал якето на служител на реда.

От пресслужбата на Следствения комитет са декларирали, че не могат да потвърдят или опровергаят информацията.

Припомняме, през март тази година 2019 Александър Габишев разгласи своя поход от Якутск към Москва. Тогава той съобщи, че отива пешком в столицата, с цел да извърши обред за прогонване на Владимир Путин, който е " създание на тъмни сили ".

Шаманът мина към 3000 километра и притегли по пътя си голям брой почитатели, само че през нощта на 19 септември беше арестуван от чиновници на спецслужбите и изпратен назад в Якутск. Там той беше настанен принудително в психодиспансер и разгласен за неуравновесен. Множество бранители оспориха тази преценка.

По-късно против Габишев беше формирано наказателно дело " обществени апели към екстремистска активност ", макар уверенията от негова страна, че той начинанието му е напълно спокойно и ритуалът, който ще извърши няма да навреди на здравето на Путин.

През септември Габишев беше пуснат с мярка подписка.

Той стартира втория си поход на 8 декември. На 10 декември, когато той още веднъж беше арестуван полицията е била и в дома на неговата сестра. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР