Яков Алфеев е един от дванадесетте апостоли на Исус Христос,

...
Яков Алфеев е един от дванадесетте апостоли на Исус Христос,
Коментари Харесай

Днес имен ден празнува...

Яков Алфеев е един от дванадесетте апостоли на Исус Христос , посочен в Новия завет, а негов брат е деятел Матей. Според биографията, той е бил кръчмар.

След слизане на Пресветия Дух на Петдесетница, Яков Алфеев дружно с другите апостоли проповядвал словото Божие най-първо в Йерусалим и цяла Палестина, а по-късно и в редица близки и далечни страни. Бил дружно с деятел Андрей в Едеса (дн. Турски Кюрдистан), а също е проповядвал в Газа, Елевтеропол.

След негови проповеди в Газа (Южна Палестина) е погубен – разпънат е на кръст и почива като страдалец по пътя към Египет в град Острацине.

Паметта му се празнува в Православната черква на 9 октомври.

Днес имен ден чества Аврам.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39855/39855321/1600-399-oktomvri.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Щастливите девойки пътуват Октомври -->  Най-красивите книжарници в света, които би трябвало да посетите Щастливите девойки пътуват Най-красивите книжарници в света, които би трябвало да посетите  10 съвета за пътешестване, които ще ви спестят доста главоболия Щастливите девойки пътуват 10 съвета за пътешестване, които ще ви спестят доста главоболия  Бюджетно пътешестване до Копенхаген – какво и къде да забележим за без пари Щастливите девойки пътуват Бюджетно пътешестване до Копенхаген – какво и къде да забележим за без пари Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР