Ядрените централи са цел номер едно на руската армия още

...
Ядрените централи са цел номер едно на руската армия още
Коментари Харесай

Керемедчиев: Ядрените централи са цел номер едно на Русия

Ядрените централи са цел номер едно на съветската войска още през цялото време на военната интервенция, както самите те я назовават. Неслучайно първата им цел беше АЕЦ „ Чернобил”. Макар тя да не работи – споменаването на името ѝ всява боязън. Това съобщи дипломатът и някогашен зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в отговор на въпрос за какво Русия отхвърли да разгласи демилитаризирана зона към АЕЦ „ Запорожие”.

По думите му Русия управлява атомната централа. „ Армията напредва към втората от четирите АЕЦ-а – Южноукраинската. Ако това се случи, то Москва ще управлява половината от атомните централи в Украйна. Запорожката доставя над 4 милиона семейства и е жизненоважна за стопанската система на страната”, акцентира Керемедчиев.

Обявеното от съветските окупатори прекъсване на Запорожката АЕЦ в Украйна може да провокира злополука като тази в японската " Фукушима-1 " през 2011 година Това предизвестие насочиха специалисти от Държавната ревизия за нуклеарно контролиране в Киев, осведоми през днешния ден украинското издание " Дзеркало тижня ".

Руското министерство на защитата съобщи, че Запорожката АЕЦ може да бъде затворена, в случай че украинските сили продължат да обстрелват обекта - нещо, което Киев отхвърля да е правил. Украинското военно разузнаване предизвести в това време за допустима съветска интервенция в АЕЦ през днешния ден, откакто на работещите в превзетата от Русия при започване на март електроцентрала им е било казано в петък да си останат у дома.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР