Ядрената сделка между Иран и световните сили от 2015 г.

...
Ядрената сделка между Иран и световните сили от 2015 г.
Коментари Харесай

Иран определи ядрената сделка със Запада от 2015 г. като "празна обвивка"

Ядрената договорка сред Иран и международните сили от 2015 година се е трансформирала в " празна обвивка ", написа през днешния ден в " Туитър " секретарят на Върховният съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани, съобщи Ройтерс.

" Съединените щати и Европа не съумяха да изпълнят отговорностите си по Съвместния изчерпателен проект за деяние. В стопански проект договорката и отменянето на глобите към този момент са се трансформирали в една празна обвивка за Иран. Няма да има договаряния отвън нуклеарната договорка с неотстъпчивата Америка и с пасивната Европа ", сподели Шамхани.

Иран и международните сили в този момент договарят във Виена за възобновяване нуклеарното съглашение, от което Вашингтон се отдръпна през 2018 година по самодейност на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който наложи съкрушителни наказания на иранската стопанска система, напомня Българска телеграфна агенция.

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан през вчерашния ден съобщи в телефонен диалог с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, че " неналичието на сериозна воля от страна на Запада да се реализира положително и надеждно съглашение във Виена е довела до излишно проточване на договарянията ".

Срещите във Виена се организират от април насам, като в тях вземат участие и европейски медиатори. Същевременно страховете от напредъка на Иран в областта на нуклеарните технологии стават все по-силни и Западът смята, че този развой ще стане необратим, в случай че не се реализира съглашение в най-кратък период.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР