Ядрена война между Съединените щати и Русия ще доведе до

...
Ядрена война между Съединените щати и Русия ще доведе до
Коментари Харесай

Ядрена война между САЩ и Русия ще доведе до над 5 млрд. жертви, сочи проучване

Ядрена война сред Съединените щати и Русия ще докара до общо 5 милиарда жертви по целия свят, сочи ново изследване, оповестено в реномираното издание Nature. Първите жертви от самите гърмежи ще бъдат към 360 милиона души, само че последвалата нуклеарна зима и неналичието на храна ще донесе със себе си още починали.

Експериментът е извършен от учени от университета „ Рутгерс “ в Съединени американски щати, университетът на Берген, Институт Потсдам и доста други.
Според изследването от потреблението на нуклеарни оръжия атмосферата ще се замърси до степен, в която слънчевата светлина няма да може да прониква до почвата и насажденията. Това ще докара до сериозен апетит по целия свят.
При различен сюжети на нуклеарна война сред Индия и Пакистан повече от два милиарда души ще загинат. Според екипа от учени единственото дълготрайно решение на този проблем би била цялостната възбрана за нуклеарни оръжия.


Снимка: Getty Images
„ Данните са ясни – би трябвало да предотвратим нуклеарна война вечно. Забраната за нуклеарни оръжия е единственото дълготрайно решение “, сподели Алан Робок, професор по климатични науки от „ Рутгерс “.

По-рано през този месец съветският президент Владимир Путин призна, че никой не може да излезе победител от нуклеарна война. В същото време обаче Антониу Гутериш сподели през март, че „ опцията за нуклеарен спор, до неотдавна немислима, в този момент още веднъж е в областта на действителното “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР