Ядрена война между Съединените щати и Русия ще доведе до ...

Ядрена война между Съединените щати и Русия ще доведе до

Ядрена война между САЩ и Русия ще доведе до над 5 млрд. жертви, сочи проучване

Ядрена война сред Съединените щати и Русия ще докара до общо 5 милиарда жертви по цялостен свят, сочи ново изследване, оповестено в реномираното издание Nature. Първите жертви от самите гърмежи ще бъдат към 360 милиона души, само че последвалата ядрена зима и неналичието на храна ще донесе със себе си още починали.

Експериментът е извършен от учени от университета „ Рутгерс “ в Съединени американски щати, университетът на Берген, Институт Потсдам и доста други.
Според изследването от потреблението на ядрени оръжия атмосферата ще се замърси до степен, в която слънчевата светлина няма да може да прониква до почвата и насажденията. Това ще докара до сериозен апетит по цялостен свят.
При различен сюжети на ядрена война сред Индия и Пакистан повече от два милиарда души ще загинат. Според екипа от учени единственото дълготрайно решение на този проблем би била цялостната възбрана за ядрени оръжия.


Снимка: Getty Images
„ Данните са ясни – би трябвало да предотвратим ядрена война вечно. Забраната за ядрени оръжия е единственото дълготрайно решение “, сподели Алан Робок, професор по климатични науки от „ Рутгерс “.

По-рано през този месец съветският президент Владимир Путин призна, че никой не може да излезе победител от ядрена война. В същото време обаче Антониу Гутериш сподели през март, че „ опцията за ядрен спор, до неотдавна немислима, в този момент още веднъж е в областта на действителното “.

Източник: skandal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg