Яденето на една определена храна води до онкологични заболявания. Такива

...
Яденето на една определена храна води до онкологични заболявания. Такива
Коментари Харесай

Яденето на една определена храна води до рак!

Яденето на една избрана храна води до онкологични болести. Такива сензационни констатации са оповестени в отчета на Световната здравна организация.

Това излиза наяве от резултатите от изследване на 22 специалисти от 10 страни. 

Според специалистите към първата категория канцерогенна заплаха спадат продукти като салами, колбаси и шунка. Но належащо ли е да станете вегетарианци?

Колко учени от Международната организация за проучване на рака към този момент са станали вегетарианци, не се прецизира в отчета на Световната здравна организация.

А непреработеното алено месо - свинско, телешко, агнешко и изключително месните артикули от него - салами или колбаси са директен път към среща с онколог, споделя доктор Курт Шрайф, представен от zdrave.to.

" Това се основава на действителни доказателства, че яденето на модифицирано месо води до рак на дебелото черво ", споделя той.

" Съществува и риск от рак на панкреаса. И даже единствено 50 грама порция модифицирано месо на ден усилва риска от колоректален рак с съвсем двадесет % ".

Причината, съгласно специалистите на СЗО е глифозатът, съдържащ се в аленото месо. Това е най-широко употребяваният хербицид в света и в действителност се употребява за битка с плевелите.

И макар че постоянно се е считало, че този химикал има ниска токсичност, лабораторни наблюдения на същата Агенция за проучване на рака демонстрират: когато се даде избрана доза глифозат, се появяват злокачествени тумори при мишки и плъхове. Въпреки това, лекарите считат, че всичко зависи от дозата, а също и от изяденото количество.

И въпреки всичко феновете на салами, могат да въздъхнат с облекчение, тъй като в състава на доста салами делът на месото е толкоз нищожен, че от време на време не могат да го намерят даже в съществени лаборатории.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР