Ябълковият оцет се използва от векове като здравословен тоник, който

...
Ябълковият оцет се използва от векове като здравословен тоник, който
Коментари Харесай

Истини и митове: отслабва ли се с оцет и опасна ли е тази мода?

Ябълковият оцет се употребява от епохи като здравословен тоник, който намалява кръвната захар и кръвното налягане. Днес той е доста известен като напитка за намаляване и понижаване на тежестта.

От какво се прави ябълковия оцет?

Първо, плодовете се режат на дребно и към тях се прибавя квас, която трансформира захарта в ябълките в алкохол. След това се поставя бактерия, която ферментира алкохола в оцетна киселина. Обикновено целият развой трае към 1 месец.

Една лъжица ябълков оцет съдържа към 3 калории и никакви въглехидрати.

Откъде идва резултатът на отслабването с ябълков оцет?

Както към този момент споменахме, има изследвания, които потвърждават антиглекимичния резултат на ябълковия оцет. Той смъква кръвната захар с помощта на оцетната киселина, която усъвършенства способността на черния дроб и мускулите да обработват глюкозата в кръвта ни.

Също по този начин той спомага за намаляването на равнищата на инсулин. Ябълковият оцет ще усъвършенства метаболизма ви и ще стопи мазнините, които са насъбрани като ресурс в коремната област и към черния дроб. Нивата на неприятния холестерол ще спаднат. И не на последно място – ябълковият оцет фрапантно понижава възприятието на апетит и апетита за нещо сладко.

По време на изследване на група от 10 души е даден високовъглехидратен обяд. След това част от тях са приели и ябълков оцет. При тях равнищата на кръвната захар били с 55% надолу. Също по този начин до края на деня те приели сред 200 и 300 калории по-малко от останалите пациенти, защото се чувствали по-сити.

 оцет Istock

Колко оцет би трябвало да одобряваме, с цел да отслабнем?

Ефект на намаляване с ябълков оцет ще има даже в случай че приемате сред 15 или 30 мл дневно, което прави надлежно 1 или 2 супени лъжици. Може да добавите малко зехтин и с получения дресинг да овкусявате салатите си.

Също по този начин може да си ферментирате зеленчуци в оцета. Някои хора пък го смесват с вода и го пият непосредствено преди хранене. Най-добре е да започнете с към 5 мл дневно и в случай че организмът ви реагира добре, да увеличите последователно дозата.

Вижте ТУК какви са изгодите, само че и заплахите от приемането на оцет за намаляване >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР