Ябълките са отлично профилактично средство срещу развитието на онкологични заболявания,

...
Ябълките са отлично профилактично средство срещу развитието на онкологични заболявания,
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по 1 ябълка всеки ден?

Ябълките са чудесно профилактично средство против развиването на онкологични болести, съобщи диетологът Олга Шмельова. Този плод е богат на витамин С, който е натурален антиоксидант и играе сериозна роля за попречване развиването на рак.
Големи количества от този витамин се съдържа точно в пресните ябълки.
Този плод е богат на фибри, които са нужни за естественото действие на червата.
Освен това ябълките съдържат пектин – един от съставените елементи на фибрите. Той се среща освен в месестата част на плода, само че и в кората, почиства нежно червата и извежда токсините от организма.
Консумацията на една ябълка на ден ще усъвършенства храносмилането и положението на кожата, а равнището на холестерин ще намалее. По този метод ябълките въздействат индиректно на кръвното налягане и са потребни за хипертониците.
За хора с наднормено тегло , както и тези с инсулинова устойчивост се предлага да ядат не доста сладки ябълки, защото потреблението им може да натовари панкреаса поради дребното количество фруктоза.
Ябълките съдържат също доста желязо. Ако ядете месо, този детайл се усвоява по-добре от организма – в противоположен случай плодът е подобаваща негова опция за набиране на желязо.
Една ябълка съдържа 25% от нужната дневна доза аскорбинова киселина, а в 5-6 семки – дневната норма йод..
Съдържанието на потребни субстанции зависи от цвета: в алените и жълтите ябълки има повече каротин, а в зелените – желязо., РИА Новости

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР