Xiaomi показа концептуална версия на смартфона Xiaomi 12S Ultra, която

...
Xiaomi показа концептуална версия на смартфона Xiaomi 12S Ultra, която
Коментари Харесай

Xiaomi показа концептуална версия на 12S Ultra със сменяеми обективи от фотоапарати Leica

Xiaomi сподели концептуална версия на смарт телефона Xiaomi 12S Ultra, която поддържа потреблението на преносим обектив от Leica в камерата. Флагманът, пуснат на пазара по-рано тази година, към този момент притегли вниманието на потребителите със своя 1-инчов датчик на главната камера - той е доста по-голям от всекидневно потребления в смарт телефоните и наподобява повече на датчиците за изображения, употребявани във фотоапаратите.

Новата идея има гореспоменатия по-голям датчик, както и байонет за обектив от серията Leica M. Китайският софтуерен колос към този момент си е сътрудничил с Leica за създаването на системата от камери, употребена в 12S Ultra. Най-вероятно става въпрос за създаване на оптиката на смарт телефона.
-->
Но показаната идея е за преобразяване на смарт телефона в " професионален фотографски инструмент ", който обезпечава " същинска дълбочина и рязкост ", вместо да я оформя със програмен продукт за смарт телефони.

През последните години производителите реализираха огромен прогрес в региона на фотографията с помощта на изчислителната мощност на процесорите, която може да компенсира относително скромните характерности на датчиците и оптиката на смарт телефоните. Сега разработчиците ще имат опция да оценят какво може да направи комбинацията от изкуствен интелект на смарт телефон и обектив, употребен в същински безогледални фотоапарати. Нещо сходно към този момент беше опитано от Motorola благодарение на оптиката на Hasselblad в аксесоара MotoMod за смарт телефона Moto Z.

Xiaomi твърди, че концепцията употребява инструментите за обработка на фотоси на AI Image Solution и разрешава да се вършат 10-битови RAW фотоси. Разглобяемите обективи се комбинират с приложения за камери с разнообразни софтуерни функционалности. За страдание Xiaomi към момента не възнамерява да стартира да продава устройството - не всички концептуални планове се появяват на пазара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР