Xiaomi обявява гайдлайна си „Основна линия за киберсигурност за потребителски

...
Xiaomi обявява гайдлайна си „Основна линия за киберсигурност за потребителски
Коментари Харесай

Xiaomi засилва позицията си относно IoT сигурността на потребителите с предложения за глобални общи стандарти

Xiaomi афишира гайдлайна си „ Основна линия за киберсигурност за потребителски интернет на нещата, версия 2.0 “, ново управление за световни стандарти за IoT, като в това време оповестява, че Xiaomi Mesh System AX3000 е получил BSI IoT Kitemark™ документ - две значими стъпки за подсилване на политиките за IoT сигурност и практики

Xiaomi, компанията за потребителска електроника и интелигентно произвеждане, която сътвори водещата в света платформа за потребителски AIoT (AI + IoT), разгласява нов набор от оферти с световни стандарти за поддръжка и убеденост на потребителите по отношение на сигурността от техните данни, до момента в който употребяват IoT артикули. Гайдлайнът, озаглавен „ Основна линия за киберсигурност за потребителски интернет на нещата, версия 2.0 “ има за цел да отбрани сигурността и поверителността на потребителите с обстоен набор от условия, обхващащи насоки от хардуера и софтуера до връзката на устройството. Той показва и условията за сигурност и дискретност на данните, които включват сигурност на връзката, засвидетелствуване и надзор на достъпа, несъмнено зареждане, заличаване на данни и така нататък Това е базова линия за сигурност, която всички смарт устройства на Xiaomi би трябвало да следват.

Гайдлайнът на Xiaomi дава отговор на потребностите на потребителската IoT промишленост, защото няма сходен общ стандарт, който може да бъде прибавен обществено. Сега фирмите могат да употребяват това управление, с цел да избегнат някои съществени опасности за сигурността и отбраната на поверителността и бързо да подобрят опциите за сигурност и отбрана на поверителността на своите IoT артикули. Xiaomi има водещата в света потребителска AIoT платформа. Към ноември 2021 година AIoT платформата на Xiaomi е свързала повече от 400 милиона устройства, като се изключи смарт телефони и преносими компютри, и има повече от 8 милиона консуматори с 5 или повече устройства Xiaomi IoT по целия свят. Xiaomi предлага най-пълната отбрана за сигурност на своите консуматори и изследва най-хубавите индустриални решения и общи стандарти за други заинтригувани страни. Гайдлайнът е основан откакто Британската институция за стандарти (BSI) удостовери, че Xiaomi Mesh System AX3000 е получил документ BSI IoT Kitemark™, който безспорно потвърди високата степен на координация сред базовата линия за киберсигурност за потребителското устройство за интернет на нещата на Xiaomi и интернационалните стандарти за IoT сигурност, поддържани от BSI.

„ Сигурността и поверителността на потребителите са главният приоритет на Xiaomi и ние обещаваме, че това важи за всички пазари, на които оперираме. Радвам се да видя, че Xiaomi Mesh System AX3000 също се причисли сполучливо към сертификацията BSI Kitemark™. През годините положихме огромни старания да защитим сигурността и поверителността на потребителите. Уверен и горделив съм да кажа, че Xiaomi е на водеща позиция в политиките и практиките за сигурност на IoT в света и ще продължим да работим интензивно, с цел да изградим по-добра IoT екосистема за нашите консуматори. ", показа Цуи Баокию, вицепрезидент на Xiaomi и ръководител на Комисията по сигурност и дискретност на Xiaomi. Дейвид Мъд, шеф по узаконяване на световни цифрови и свързани артикули на BSI, показа: „ Свързаните устройства могат да донесат големи изгоди за обществото, само че е неотложно на тяхната функционалност и сигурност да може да се има вяра през целия им живот. Чрез реализиране на BSI Kitemark™ за IoT Устройствата за своя артикул, както и постоянно и без значение тестване и наблюдение на системите му, Xiaomi показва на потребителите техния ангажимент за отбрана на информацията. Поздравления на екипа на Xiaomi за това достижение. " BSI IoT Kitemark™ е документ за качество на артикули и услуги, притежаван и ръководен от BSI. Той организира механически проби и одити на сигурността за IoT системи, като дава на потребителите убеденост в сигурни и надеждни IoT устройства при най-високите стандарти. Получаването на BSI IoT Kitemark™ документ значи, че продуктите на Xiaomi са в сходство с голям брой стандарти за киберсигурност, в това число стандарта ETSI/EN303645, публикуван от Европейския институт за телекомуникационни стандарти (ETSI), както и Open Web Application Security Project® (OWASP) Топ 10 условия за сигурност. Това е третият път, в който Xiaomi получава тази интернационална акредитация за сигурност, след Mi 360° Home Security Camera 2K и Xiaomi Home App, които получиха документите BSI Kitemark™ през юли 2021 година

Това са единствено дребна част от по-голямата картина на това, което Xiaomi реализира във връзка с IoT сигурността. През юни 2021 година Xiaomi разгласява Бяла книга за дискретност на интернет на нещата на Xiaomi, обясняваща политиките и практиките за сигурност и дискретност на продуктите на Xiaomi IoT, печелейки доверие посредством увеличение на прозрачността. През ноември същата година в The Contemporary Use of Vulnerability Disclosure in IoT (Репорт 4: ноември 2021 г.) оповестен от Фондацията за сигурност на Интернет на нещата (IoTSF), Xiaomi беше посочен като един от общо 21 снабдители на IoT устройства, който извърши разширения прагов тест точно получавайки най-високата оценка за политика за откриване на уязвимости в сигурността, което показва водачеството на Xiaomi в IoT сигурността.

В бъдеще Xiaomi ще продължи да усъвършенства своята рамка за сигурност на IoT, като в същото време укрепва своите благоприятни условия за ръководство на сигурността и механически проби, с цел да извърши отговорността на световен водач в промишлеността и да разреши на всички в света да се радват на по-добър и по-интелигентен живот посредством новаторски и безвредни технологии.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР