Xiaomi Mix Fold 2 се появи в Китай само дни

...
Xiaomi Mix Fold 2 се появи в Китай само дни
Коментари Харесай

Xiaomi показва как би изглеждал сгъваемият телефон, ако Samsung имаше конкуренция

Xiaomi Mix Fold 2 се появи в Китай единствено дни откакто Samsung разгласи идващото си потомство сгъваеми телефони, като Xiaomi желае да завоюва преимущество пред конкуренцията с по-тънък дизайн, по-големи екрани и по-достъпна цена.

Mix Fold 2 има няколко усъвършенствания по отношение на истинския Mi Mix Fold, пуснат предходната година, които надвишават премахването на марката Mi. Fold 2 се зарежда от най-новия флагмански чипсет на Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 SoC, с 12GB RAM и няколко варианти за предпазване, вариращи от 256GB до 1TB. Той също по този начин разполага с усъвършенствана панта и се предлага в златисто или черно, споделя.

Като сгъваем смарт телефон, вие получавате 6,56-инчов OLED външен екран (2520 x 1080) с дълго съответствие на страните 21:9 и 8,02-инчов LTPO 2.0 вътрешен екран (2160 x 1914), които са малко по-големи от тези на Samsung 6,2-инчов OLED външен екран (2316 x 904) и 7,6-инчов (2176 x 1812) OLED вътрешен екран, открити в Galaxy Z Fold 4. И двата екрана Mix Fold 2 работят на 120Hz с бляскавост от 1000 нита. Външният екран е предпазен от най-новото (и най-здравото) стъкло Corning Gorilla Glass Victus, до момента в който главният сгъваем екран употребява ултратънко стъкло на Schott.
 Xiaomi показа три нови модела смарт телефони, които идват у нас: ето на какви цени
Xiaomi показа три нови модела смарт телефони, които идват у нас: ето на какви цени

Серията Xiaomi 12 беше публично показана във Виена

Сгъваемата камера на Xiaomi разполага с конфигурация на тройна камера с съществена 50-мегапикселова камера, 13-мегапикселова ултраширока и осем-мегапикселова телефото с 2x оптично нарастване. Има и 20-мегапикселова камера с дупки начело за селфита.

Съобщението на Xiaomi идва, откакто Samsung пусна две лични сгъваеми устройства в сряда - Galaxy Z Flip 4 и Galaxy Z Fold 4 - които ще основат по този начин нужната конкуренция на пазара на сгъваеми устройства, в случай че Mix Fold 2 в миналото се достави на пазари отвън Китай. Един от методите, по които Xiaomi се пробва да изпревари корейските си съперници, е изказванието, че Xiaomi Mix Fold 2 е " най-тънкият сгъваем телефон в света ". Със единствено 5,4 mm, той понижава съвсем 15 % от дебелината на 6,3 mm Samsung Galaxy Z Fold 4.

Тъй като водещото предложение на Samsung включва потребен режим Flex (терминологията на Samsung за приложения, които автоматизирано се преориентират, с цел да паснат на прегънат екран) и IPX8 водоустойчивост, две функционалности, които липсват на Xiaomi Mix Fold 2. Независимо от това, потенциалът на батерията на Xiaomi от 4500 mAh към момента е малко по-голям от батерията от 4400 mAh, намираща се в Z Fold 4 на Samsung. Mix Fold 2 също поддържа 67 W жично бързо зареждане, като марката твърди, че цялостно зареждане може да се реализира за 40 минути, до момента в който Z Fold 4 поддържа единствено до 25W бързо зареждане за съпоставяне, като Samsung твърди, че телефонът може да реализира до 50 % от потенциала на батерията си за 30 минути.
 Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при Samsung и Apple нарастват
Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света

В момента Xiaomi Mix Fold 2 е наличен за закупуване единствено в Китай, без известия по отношение на това по кое време телефонът може да се появи на други пазари. Цената за 256GB базовия модел е избрана на 8999 CNY (около $1300 USD), което доста подбива 13 999 CNY (над $2000 USD), които Samsung желае за 256GB версията на своя Z Fold 4 в страната.

Ако тези цени се задържат за интернационално стартиране, тогава Samsung най-сетне може да се изправи пред сериозна конкуренция в сгъваемите устройства, изключително на чувствителни към цените пазари като Индия, където Xiaomi към този момент е номер 1 по пазарен дял, а Samsung преди малко падна до четвърто място, съгласно IDC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР