Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство, получи

...
Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство, получи
Коментари Харесай

Фондацията за сигурност на Интернет на нещата отличи политиката за IoT сигурност на Xiaomi като една от най-добрите в света

Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно произвеждане, получи най-висока оценка за своята IoT сигурност от Фондацията за сигурност на Интернет на нещата (IoTSF).

Xiaomi взе участие във виртуалната конференция IoTSF 2021 - световно събитие, което се организира на 3-ти и 4-ти ноември и бе фокусирано върху IoT киберсигурността. Xiaomi, като най-голямата потребителска AIoT платформа в света, показа своите визии за сигурността на IoT. По време на събитието IoTSF разгласява отчет, който демонстрира, че Xiaomi е измежду най-хубавите компании, прилагащи политики за откриване на уязвимости, потвърждавайки още един път водещата позиция на Xiaomi в IoT сигурността.

IoTSF е основан през 2015 година в отговор на възходящите закани за IoT приложенията. IoTSF има повече от 100 членове, в това число ARM, Cisco, BSI, Mastercard и Xiaomi, като всяка от тези компании непрекъснато работи в посока да откри способи за отбрана на IoT сигурността. Виртуалното събитие IoTSF 2021 беше седмата годишна конференция, провеждана от IoTSF. Делегати от разнообразни компании, институции и организации разискаха проблеми със сигурността на IoT и споделиха най-новите проучвания и пионерски практики за създаване на безвредна и надеждна IoT екосистема.

Кевин Сонг, началник на Отдела за сигурност и съблюдаване на поверителността на Xiaomi, по време на конференцията показа презентация на тематика „ Практика за приемане на рамката за сходство на IoT сигурността ". В своята презентация той изясни по какъв начин Xiaomi построява своята IoT Security Compliance Framework, употребявайки най-високите стандарти в промишлеността като IoTSF Compliance Framework и ETSI EN 303 645, който е един от първите световни стандарти за IoT киберсигурност.

IoTSF показа и отчета Contemporary Use of Vulnerability Disclosure, който в детайли разказва политиките за откриване на информация на разнообразни софтуерни компании. Xiaomi беше в „ Зеления лист ", в който попадат компании, които освен дават отговор на главните условия, само че и на разширения тест на IoTSF. Според отчета има 20 други компании от целия свят, които също сполучливо са влезнали в зеления лист дружно с Xiaomi, в това число Гугъл, Microsoft, Siemens, Bosch, LG и Panasonic и други

Джон Мур, съосновател и ръководещ шеф на IoTSF, показа: „ Мисията на IoTSF постоянно е била да оказва помощ да се създадат продуктите на IoT безвредни за свързване. Като част от тази задача, ние повишихме осведомеността и призовахме доставчиците на IoT да възприемат метод преди всичко за сигурността и да извърнат повече внимание на възходящия брой закани за сигурността на IoT. Xiaomi е добър образец за виновен снабдител, който дава отговор на тези условия, и за компания, която се отнася съществено към най-хубавите практики за сигурност. Брандът е деен в демонстрирането на своите задължения - да вземем за пример с публикуването Политика за откриване на уязвимости от 2019 година и образеца, по който екипите се придържат към правилото на сигурност на всички стадии от виталния цикъл на продукта. Гордеем се, че ги имаме като членове на IoTSF и демонстрираме водачество на пазара. "

Xiaomi е един от водещите марки за смарт телефони в света, който сътвори и най-голямата потребителска AIoT платформа в света. Kато умна компания за произвеждане и потребителска електроника, Xiaomi предлага стотици артикули и има повече от 374,5 милиона смарт устройства (с изключение на смарт телефони и лаптопи), свързани към своята платформа към 30 юни 2021 година Xiaomi се ангажира да усъвършенства отбраната на сигурността на своите IoT артикули и да усъвършенства потребителското преживяване.

Xiaomi е член на алианса ioXt. През юли 2021 година камерата за домашна сигурност Mi 360° получи документ KitemarkTM за жилищни IoT устройства от Британската общоприета институция (BSI), до момента в който приложението Xiaomi Home получи документ KitemarkTM за предпазени цифрови приложения. Компанията също по този начин е водач в основаването на лаборатория, профилирана в IoT сигурност, за проучване на нововъзникващите технологии за сигурност и за обезпечаване на мощна отбрана за образован метод на живот посредством технологии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР