Шарл Леклер трябва да остане спокоен и избягва публичните критики

...
Шарл Леклер трябва да остане спокоен и избягва публичните критики
Коментари Харесай

Маса посъветва Леклер да не се кара с Ферари

Шарл Леклер трябва да остане спокоен и избягва публичните критики срещу Ферари. Това е мнението на бившия пилот на италианския тим Фелипе Маса. 13 кръга след началото на сезон 2022 във Формула 1 Леклер е на 80 точки зад световния шампион Макс Верстапен, а този сезон Шарл загуби някои от състезанията, в които беше фаворит и по-бърз от всички останали.

Маса кара за италианците от 2006 до 2013 и познава добре обстановката и политиките на тима и затова сега изрично обясни, че проблемите трябва да се решават “спокойно и зад закрити врата”. Според опитния бразилец, демонстрацията на емоции пред медиите само ще увреди допълнително сезона на Скудерията и Леклер.

“Ясно е, че Шарл въобще не е удовлетворен - изясни Маса в предаването Any Driven Monday на Sky Sports. - Но човек би трябвало да е толерантен. Ако той стартира в този момент скандал, това няма да помогне нито на отбора, нито на Шарл. Освен това, не би трябвало да забравяме, че Шарл позволи неточност във Франция и това го лиши от опцията да завоюва надпреварата и да вземе доста точки. ”
 Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари Марк Зурер: Ще уволня всички стратези във Ферари
След това Маса даде още съвети за отношенията на Леклер с Ферари.
 Ред Бул: Ферари не са по-бързи от нас Ред Бул: Ферари не са по-бързи от нас
“Дори и да не си удовлетворен от решенията, от грешките, които се случват, би трябвало да се бориш по верния метод, изцяло професионално - добави Фелипе. - Но не би трябвало да демонстрираме тези страсти отвън отбора, тъй като това не оказва помощ на никого, нито на водача, нито на тима, макар, че сега Ферари прави повече неточности. Разправия, изнесена на открито, няма да им помогне. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР