Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко

...
Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко
Коментари Харесай

Доктор Марко обясни, че Верстапен и Випс не са расисти

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко обвини британските медии затова, че тимът освободи от програмата си за млади пилоти естонеца Юри Випс. Това стана, след като Випс използва расистки термин по време на стрийм на електронни игри. И също така обясни, че и Макс Верстапен не е расист.

Първоначално младият естонски пилот беше временно отстранен, но след това договорът на резервния и тестпилот на Ред Бул беше анулиран и тимът обяви, че “толерира никакви форми на расизъм”. Випс обаче запази мястото си във Формула 2 и отбора, за който кара Hitech.

“Английските медии сътвориха същинска лай*яна стихия, че Ред Бул нямаше различен избор с изключение на да махне Випс - изясни лекар Марко пред motorsport.com. - Той е на 21 години и към този момент се извини. Това, което ме тормози е, че случката е станала по време на глупава видео игра, защото очевидно не са имали нищо по-интересно за правене този следобяд. Не знам по какъв начин може да прекараш повече от 2 минути с видео игрите, само че те са младежи. На мен не ми е забавно. Макс също е доста разпален по сим рейсинга. ”
 Ред Бул ще продължи да поддържа Випс Ред Бул ще продължи да поддържа Випс
На доктор Марко веднага беше припомнено, че когато Макс Верстапен използва подобен термин, това не е имало последствия. През 2020 година Макс нарече по радиото Ланс Строл “монголоид”. Това доведе до официално оплакване на посланика на Монголия в ООН, който дори написа специално писмо и до тима, но до извинение така и не се стигна.
 Ред Бул изхвърли Випс Ред Бул изхвърли Випс
Според доктор Марко между двата инцидента няма нищо общо.
 Може ли Астън Мартин да се раздели с Ланс Строл? Може ли Астън Мартин да се раздели с Ланс Строл?
“Не можем да ги съпоставяме - изясни 79-годишният някогашен водач. - Макс постоянно е бил напрегнат до момента в който се състезава. А натискът от медиите и спонсорите върху Випс беше толкоз огромен, че трябваше да действаме. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР