От началото на сезон 2022 представянето на двамата е напълно

...
От началото на сезон 2022 представянето на двамата е напълно
Коментари Харесай

Норис е готов да помогне на Рикардо да разбере „трудния за каране“ Макларън

От началото на сезон 2022 представянето на двамата е напълно противоположно, като Рикардо се намира на 13-то място при пилотите с едва 15 точки и най-добро класиране от шесто място в домашната му Гран При на Австралия. В същото време Норис е седми при пилотите, първи извън тези на Ферари, Ред Бул и Мерцедес, с 58 пункта и един подиум, трето място в Гран При на Емилия-Романя на „Имола“.

Именно тази разлика в представянето между двамата породи съмненията, че Рикардо може да бъде освободен от британския екип преди изтичането на неговия договор, който е до края на сезон 2023. Слуховете бяха, че австралиецът може да загуби мястото си в Уокинг още преди края на настоящата кампания, но след разговори между него и Зак Браун стана ясно, че това няма как да се случи.
 Макларън не може да уволни Рикардо Макларън не може да уволни Рикардо
„ Това не е нещо, което искаш да правиш – да задаваш въпроси. Помагаме си колкото можем. Има неща, които той прави доста добре и аз се изучавам от него и ги употребявам в моите настройки и карането ми.

„ Аз ще съм удовлетворен в случай че той ми зададе въпроси или желае да знае по какъв начин аз чувствам колата и други. В същото време ние не постоянно имаме идентични чувства. Той кара колата по малко по-различен метод “, разяснява Норис преди началото на уикенда за Гран При на Австрия.
 Вилньов: Времето на Рикардо в Макларън изтече Вилньов: Времето на Рикардо в Макларън изтече
„ Аз нямам проблем с неустойчивостта на колата, аз мога да натискам предните гуми повече. Той избира по-стабилна кола, такава, която по-скоро недозавива. Не е толкоз елементарно като да кажем ти направи това, аз ще направя това и противоположното. Няма нищо неприятно в това. Ние си оказваме помощ какъв брой можем. Аз предлагам моята помощ, моят съвет и в случай че той има спомагателни въпроси аз съм отворен към тях “, добави британецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР