Организаторите на световния шампионат в клас MotoGP обявиха на кои

...
Организаторите на световния шампионат в клас MotoGP обявиха на кои
Коментари Харесай

MotoGP обяви датите на предсезонните тестове за 2023 година

Организаторите на световния шампионат в клас MotoGP обявиха на кои дати ще се проведат зимните тестове преди началото на сезон 2023.

Както винаги изпитанията ще започнат с тридневен тест, в който участие ще могат да вземат единствено тестовите пилоти на заводските отбори и новобранците в кралския клас. Този шейкдаун ще се проведе на пистата „Сепанг“ край Куала Лумпур между 5 и 7 февруари.

Седмица по-късно на малайзийското трасе ще се състои и първият официален тест, в които участие ще могат да вземат всички пилоти. Той отново ще бъде с продължително от три дни между 10 и 12 февруари.

След изпитанията в Малайзия керванът ще се прехвърли на пистата „Портимао“ в Португалия за два дни на тестове на 11 и 12 март. Както бе обявено миналата седмица, Гран При на Португалия ще открие сезон 2023 в MotoGP на 26 март.

Пилотите в двата по-малки класа, Moto2 и Moto3, ще имат само един официален предсезонент тест, който също ще се проведе на „Портимао“. Изпитанията за пилотите в тези класове ще бъдат между 17 и 19 март.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР