Български отбор от осемдесет от най-изявените млади атлети във възрастта

...
Български отбор от осемдесет от най-изявените млади атлети във възрастта
Коментари Харесай

80 млади български атлети заминаха за Краков

Български отбор от осемдесет от най-изявените млади атлети във възрастта под 14 години отпътуваха за Полша на 10 август на спортното събитие „Игри – атлетика без граници“, което ще се проведе в град Краков, Полша.

Младите таланти са селектирани на база класиране от националния шампионат по петобой за тази възрастова група и са от 31 атлетически клуба от цялата страна.

“Игри – атлетика без граници“ ще се състои от 11 до 15 август 2022-а в красивия полски град и ще събере 800 момичета и момчета от десет европейски страни.

Българският отбор в в състав 80 състезатели и 11 треньори от Хасково, Стара Загора, Пловдив, Харманли, Ямбол, Велико Търново, Червен бряг, Варна, Плевен, Враца, Луковит, Бургас, София, Видин, Костенец, Благоевград, Петрич и Разград.

В отбора е и националният шампион на многобой в зала и на открито Васил Антонов (Радуканови – Видин). Организаторите са предвидили и различни образователни семинари на теми здравословно хранене и екология. Всички участници ще имат възможност да посетят и забележителностите на Краков.

Източник и фотография: atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР