❗ Това е местността „Ботаническа градина“ в полите на Витоша,

...
❗ Това е местността „Ботаническа градина“ в полите на Витоша,
Коментари Харесай

Това е местността „Ботаническа градина“ в полите на Витоша, а в червено са зоните, които са предвидени за застрояване

❗ Това е местността „Ботаническа градина“ в полите на Витоша, а в алено са зоните, които са планувани за застрояване.

😡 Днес на комисията по архитектура в Общинския съвет се обсъждаше отчет по отношение на това бъдещо застрояване, като основният проектант приключи изявлението си със следните думи: „Докладът планува урегулиране на един възобновен парцел. Как е възобновен в обсега на тази част на парка “ Това е обособен коментар.“

📢Чувайки това, взех незабаво думата и желаех отчетът да бъде отсрочен и да бъде осъществена инспекция, по какъв начин е възобновен този и другите парцели в местността. Управляващите от ГЕРБ-ВМРО отхвърлиха! Явно презастрояването за тях е по-висша полезност от законността и отбраната на публичния интерес.

❎ Безбройни са случаите, когато парцели са „възстановявани“ с подправени документи и мними очевидци. Хиляди декари от земята на София попадна през последните 30 години в ръцете на неслучайни хора с доста пари и съмнителна известност. А те се възползваха да застроят де що има свободно място.

✅ За да защитим все по-малко оставащите незастроени междублокови пространства и паркове, считам че е редно да бъде осъществена проверка на процеса по възобновяване на парцелите, попадащи все на най-апетитните места в София. Това за мен е виновното и належащо държание. Само по този начин ще предотвратим още новинарски заглавия като: „Как общински парцели за милиони стават частни, а общината не знае“.

#СпасиСофия #БорисезаСофия

Борис Бонев
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР