WTA 125 Бостад, четвъртфиналВиктория Томова – Михаела Бузарнеску 6-3, 6-0Виктория

...
WTA 125 Бостад, четвъртфиналВиктория Томова – Михаела Бузарнеску 6-3, 6-0Виктория
Коментари Харесай

Томова ще дебютира в Топ 100 след нова победа в Бостад


WTA 125 Бостад, четвъртфинал

Виктория Томова – Михаела Бузарнеску 6-3, 6-0

Виктория Томова продължи мощното си показване на WTA 125 шампионата в Бостад и доближи до полуфиналите след победен триумф над международната №127 Михаела Бузарнеску. С днешния триумф първата ни ракета си подсигурява дебюта в Топ 100 на международната класация при обновяването на класацията в понеделник.

В борбата за място на финала Томова ще се изправи против 155-ата в света Су Джьон Джан.

Единственият ас в мача бе дело на Томова, като в това време тя направи по-малко двойни неточности от своята съперничка (2-5). Първата ни ракета завоюва 71% от точките си на първи сервис (24/34) и осъществя шест от десетте си точки за пробив (60%), до момента в който Бузарнеску оползотвори един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Томова съумя да пробие още в откриващия гейм, само че Бузарнеску върна брейка и обърна резултата. Радостта на румънката обаче не продължи дълго, защото първата ни ракета още веднъж откри надзор върху дуела и направи резултата 4-2 в своя изгода. Бузарнеску редуцира пасива си, откакто избави два брейкпойнта в седмия гейм, само че Томова не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и надви с 6-3 в първата част.

Във втория сет конспирация съвсем нямаше. Бузарнеску стигна до брейкпойнт в първия гейм, само че Томвоа избегна заплахата и завоюва подаването си. Тази пропусната опция струваше доста скъпо на румънката, защото първата ни ракета осъществя три поредни пробива, триумфирайки изрично с 6-3, 6-0 след 83 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР