WTA 125 Анже, първи кръгСофия Кенин – Даяна Ястремска 6-4,

...
WTA 125 Анже, първи кръгСофия Кенин – Даяна Ястремска 6-4,
Коментари Харесай

Кенин с чиста победа над Ястремска на старта в Анже


WTA 125 Анже, първи кръг

София Кенин – Даяна Ястремска 6-4, 6-2

София Кенин стартира присъединяване си на WTA 125 шампионата в Анже с двусетов триумф над международната №99 Даяна Ястремска. Американката се показа на високо равнище, като осъществя пробив първоначално и на двата сета, след което не разреши на съперничката си да заплаши водачеството ѝ.

На осминафинала шампионката на Australian Open за 2020 година ще се изправи против своята сънародничка Катрина Скот или втората сложена Анхелина Калинина.

Ястремска записа повече асове (4-1), само че за сметка на това Кенин не направи нито една двойна неточност и бе по-резултатна на начален удар (40-30). Бившата №4 завоюва 67% от точките си на първи сервис (30/45) и осъществя три от шестте си шанса за пробив (50%), до момента в който украинската тенисистка не съумя да оползотвори нито един от своите четири брейкпойнта.

Двубоят стартира чудесно за Кенин, която проби още в самото начало, след което избави три следващи брейкпойнта и усили преднината си на 2-0. Това се оказа повратният миг, защото до края на сета никоя от съперничките не стигна до нов късмет за пробив и американката се наложи с 6-4.

Втората част стартира по изцяло подобен метод – с ранен пробив на Кенин и отразен брейкпойнт за 2-0. Ястремска редуцира пасива си, само че по-късно американката изигра най-силния си интервал в мача и осъществя нов брейк, след който натрупа удобен задатък от 5-1. Световната №99 опита да отговори на предизвикването, само че преднината на Кенин бе прекомерно сериозна и тя победи с 6-4, 6-2 след 67 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Джоана Гарланд – Виктория Томова 6-1, 3-6, 0-6

Татяна Мария – Греет Минен 5-7, 1-6

Клара Таусон – Забине Лисицки 6-1, 6-1

Теса Андрианжафитримо – Варвара Грачева 0-6, 3-6

София Кенин – Даяна Ястремска 6-4, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР