WPP, най-голямата рекламна агенция в света, обединява усилия с производителя

...
WPP, най-голямата рекламна агенция в света, обединява усилия с производителя
Коментари Харесай

Най-голямата рекламна агенция в света залага всичко на изкуствения интелект

WPP, най-голямата рекламна организация в света, сплотява старания с производителя на чипове Nvidia и стартира да основава реклами благодарение на генеративен изкуствен интелект.

Компаниите оповестиха партньорството в понеделник, осведоми CNN, като основният изпълнителен шеф на Nvidia Дженсън Хуанг показа новия генератор за наличие на WPP по време на проява в границите на ревюто Computex Taipei.

" Генеративният изкуствен интелект трансформира света на маркетинга с невероятна скорост. Тази нова технология ще преобрази метода, по който марките основават наличие за комерсиална приложимост ", показва основният изпълнителен шеф на WPP Марк Рийд.

Платформата ще даде опция на креативните екипи на WPP да интегрират наличие от организации като Adobe и Getty Images с генеративен AI, с цел да основават рекламни акции " по-ефективно и огромно ", се споделя в позиция на компанията, разпратена до медиите. Това ще даде опция на клиентите да създадат огромни размери рекламно наличие - изображения или видеоклипове, " по-приспособени и поглъщащи ".

В демонстрацията, показана от Хуанг, да вземем за пример WPP е основала реалистични фрагменти на автомобил, който се движи през пустиня. Новият генератор на наличие, задвижван от изкуствен интелект, прави допустимо същият автомобил да бъде подложен на улица в Лондон или в Рио де Жанейро, с цел да бъде ориентиран към бразилския пазар - всичко това без нужда от скъпоструваща продукция на място.

Точно както рекламните акции могат да бъдат бързо приспособени за разнообразни страни или градове, те могат да бъдат приспособени и за разнообразни цифрови канали, като Фейсбук или TikTok, и техните консуматори, изясняват още от WPP, а Грег Естес, вицепрезидент на стратегиите за разработчици в Nvidia, прибавя пред CNN:

" Можете да изградите доста точно настроени акции, които да намерят отклик в аудиторията. От друга страна, можете да измислите мислени сюжети, които в никакъв случай не са съществували в действителния живот ".

Платформата на най-голямата рекламна компания в света е следващ образец за това по какъв начин изкуственият разсъдък бързо се взима на въоръжение от огромните компании, с цел да се увеличи продуктивността и да се дават нови артикули на клиентите. Много хора от рекламната и медийната промишленост са загрижени за работните си места поради метода, по който технологията е в положение да обобщава информация и да основава образно наличие, неразличимо от фотографията.

Според WPP новата ѝ платформа " превъзхожда сегашните способи ", при които хората " ръчно основават стотици хиляди елементи от наличието, употребявайки разнородни данни, идващи от несвързани принадлежности и системи ". С други думи, новата технология може да значи, че доста по-малки креативен екипи в последна сметка ще могат да свършат същия размер работа. Ако не и по-голям.

" Много по-лесно е да се разпознават работните места, които AI ще отнеме, в сравнение с тези, които ще сътвори ", споделя Рийд пред Financial Times.

Хуанг от Nvidia прибавя: " Световните промишлености, в това число цифровата реклама с оборот 700 милиарда $, се надпреварват да осъществят изгодите от AI. Сега WPP ще даде опция на марките да разпростират продуктови прекарвания и завладяващо наличие на равнище на натурализъм и мащаб, които в никакъв случай до момента не са били вероятни ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР