Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

...
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Wizz Air стартира своята програма за обучение на пилоти в България

Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа и една от най-бързо разрастващите се самолетни компании в Европа, през днешния ден разгласи старта на своята Академия за водачи – Wizz Air Pilot Academy, в България. Тази стратегия предлага на младите, които имат дребен или никакъв летален опит, неповторимата опция да получат лиценз за търговски водачи и вероятността да работят като такива в Wizz Air.

В рамките на програмата парньорските учебни заведения за водачи – Trener Kft в Нирегихаза, Унгария, и Egnatia Aviation в Кавала, Гърция, ще обезпечат висококачествено образование, следвайки стандартите на Wizz Air. Авиокомпанията пък ще поддържа кадетите по програмата, отговарящи на избрани условия, посредством финансиране на забележителна част от техните такси за образование, с цел да ги улесни по пътя към мечтаната кариера на водач. Това финансиране е под формата на срочен заем, който кадетите ще би трябвало да стартират да връщат едвам откакто започват кариерата си в Wizz Air.

Интегрираната подготвителна стратегия се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети, в продължение на 17 до 21 месеца. По време на това начално образование кадетите получават и развиват нужните познания и умения, с цел да започват кариерата си на водач в Wizz Air и да поддържат забележителното разширение на самолетната компания.

От самото начало задачата на Wizz Air Pilot Academy е да даде налично и качествено образование на всички кадети по програмата, изцяло подготвяйки ги да стартират кариера в Wizz Air. От старта на академията в Полша и Румъния са почнали два курса, като първата група кадети от Полша мина първо оценяване след 5 месеца интензивно образование със 100% успеваемост. След като завършат Академията за водачи и всички нужни образования, те могат да стартират работа като първи офицери в Wizz Air и да продължат да се развиват кариерно като треньори или командири на Airbus A320/A321s.

Wizz Air неотдавна отпразнува присъединението на 100-ия аероплан към флотилията си и то единствено 14 години откакто самолетната компания започва активност. WIZZ ще продължи да развива мрежата си, водена от упоритостта след 10 години или по-малко да се трансформира в една от 5-те водещи самолетни компании в Европа с 10 000 чиновници и 300 самолета, пренасящи 100 милиона пасажери на година. Плановете за предстоящ напредък включват поръчки за доставка на още 268 самолета от ново потомство до края на 2026 година, което ще сътвори спомагателни благоприятни условия за кариерно развиване на чиновниците на Wizz Air.

Wizz Air скоро ще стартира да набира личен състав в България за обучителни курсове за водачи, които ще започват през септември с Egnatia Aviation в Гърция и през ноември с Tréner Kft. WIZZ също по този начин ще даде опция на претендентите да се срещнат с екипа на Wizz Air Pilot Academy персонално на един от идните Дни на отворените порти.

Повече информация за програмата за водачи можете да намерите на адрес pilot-academy.wizzair.com.

ПРЕДСТОЯЩИ ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА WIZZ AIR PILOT ACADEMY

ДАТА

Училище за пилоти

ГРАД

МЯСТО

6 юли 2018 г.

Trener Kft.

Варна
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР