Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“), най-голямата нискотарифна авиокомпания в

...
Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“), най-голямата нискотарифна авиокомпания в
Коментари Харесай

Wizz Air обяви поръчка на 20 нови самолета Airbus A321XLR


Wizz Air Holdings Plc („ Wizz Air “), най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, разгласи през днешния ден, че като част от договорката с Indigo Partners е подписала меморандум за съгласие с Airbus S.A.S. („ Airbus “) за закупуване на 20 самолета Airbus A321XLR.

Настоящата поръчка ще бъде изпълнена и доставена в границите на три години, започвайки от 2023 година Моделът A321XLR ще включва 239 места, същите като при A321neo, с цел да обезпечи цялостна съгласуемост с флотилията на Wizz Air. Самолетите XLR ще могат също да бъдат употребявани в съществуващата мрежа на Wizz Air със същата успеваемост. Финализирането на поръчката следва да получи утвърждение от акционерите на Wizz Air, оповестиха от компанията.

„ A321XLR е най-икономичният аероплан от този вид и е невероятна опция за Wizz Air за по-нататъшно разширение на мрежата и прибавяне на нови дестинации на WIZZ картата, които понастоящем са отвън обсега, поради по-добрите благоприятни условия на самолета на дълги дистанции. Към днешна дата ние летим по няколко 5-6-часови маршрута и записваме огромно задоволство от страна на нашите клиенти, тъй че със самолетите XLR ще можем да разтеглим нашето портфолио от услуги с направления, изискващи 7-8-часови полети. – разяснява Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air. Икономичният Airbus A321XLR ще ни помогне да увеличим нашето конкурентно преимущество и да подтикваме търсенето на полети от и до Централна и Източна Европа и отвън нея, и в това време да минимизираме нашия екологичен отпечатък. Самолетите от семейство A320neo са считани за революционни за бранша, като ние имаме вяра, че те ще допринесат за възстановяване на бизнес модела на Wizz Air и затвърждаване на безспорното ни водачество в Европа.”

След днешната вест направените поръчки от страна на Wizz Air към Airbus нарастват до 276 самолета, чиито доставки ще приключат до 2026 година.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР