Win Semiconductors Corp, който е най-големият производител на галиев арсенид

...
Win Semiconductors Corp, който е най-големият производител на галиев арсенид
Коментари Харесай

Увеличава се търсенето на полупроводници в световен мащаб

Win Semiconductors Corp, който е най-големият производител на галиев арсенид (GaAs) в света, неотдавна съобщи, че чака 5% растеж на приходите през тримесечието от над 227 млн. USD заради възходящото търсене на силициеви полупроводници.

Базираната в Таоюан компания създава чипове и силиконови „ вафли “ (силиконови монопластини за произвеждане на полупроводници), употребявани да вземем за пример от Apple в датчиците за лицево различаване на IPhone 12, както и усилвателите на сигнала на първите 5G устройства на компанията. Увеличава се и търсенето на Wi Fi устройства поради наклонността за отдалечена работа (home office), подбудена от Ковид пандемията.

Този растеж компенсира загубите от неизпълнението на поръчките към HiSillicone – дъщерна компания на Huawei Technologies Co, откакто Win Semiconductors Corp. стопира доставката на чипове и съставни елементи за китайската компания в резултат на наложените от Съединени американски щати ограничавания, влезнали в действие през септември 2020 година

„ Промените, свързани с един клиент, няма да повлияят на общите доходи “, заявява Стивън Чан – президент на Win Semiconductors – пред вложители в конферентен диалог. „ Това единствено ще промени каузи, с който всеки клиент ще способства, стига търсенето на смарт телефони да се резервира относително стабилно “.

Тъй като Win Semiconductors Corp. обезпечава повече от 70% от доставките на галиев арсенид в международен мащаб, то производителят бързо би могъл да запълни дефицита, оставен от HiSilicon след рестрикциите на Съединени американски щати против Huawei, сподели още Чен, добавяйки, че за доста от азиатските си клиенти (в Азия е съсредоточена огромна част от производството на електронни елементи) компанията е освен главен, само че и единствен снабдител.

Брутният марж за тримесечието леко ще спадне – ще се усилят доставките на по-евтини чипове и материали, с цел да се компенсира по-малкият от упованията растеж при производството на 5G устройства за момента в международен мащаб.

Фабриките на компанията ще останат с натоварване от 70-80%, сравнимо с последното тримесечие на 2020 година.

В проектите на Win Semiconductors Corp. е и уголемение на индустриалните мощности, като към този момент е обезпечен имот за нов цех в град Каошиунг, защото мощното търсене, провокирано от навлизането на 5G технологиите и потребността от полупроводници за 3D чипове, занапред следва.

Последното тримесечие на предходната година е рекордно по облага за компанията с близо 20% по-висок марж по отношение на предходните тримесечия. Отчетената облага е макар намалелите продажби в международен мащаб на смарт телефони (отложени са много министър председатели на флагмани и висок клас 5G устройства поради Ковид-19), само че за сметка на това приходите от доставки на съставни елементи и материали на производителите на телекомуникационна ифраструктура са се нараснали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР