Wi-Fi сигналът е комуникация, базирана на излъчване. Именно това го

...
Wi-Fi сигналът е комуникация, базирана на излъчване. Именно това го
Коментари Харесай

Как да скриеш името на Wi-Fi мрежата си и дали да го направиш

Wi-Fi сигналът е връзка, основана на лъчение. Именно това го прави толкоз елементарен за потребление. За страдание това е същата характерност, която прави мрежите податливи на компрометиране. Другите устройства в обсега на сигнала могат също толкоз елементарно да видят вашата мрежа. Това може да докара както до опасности за персоналните данни и сигурността, по този начин и да разреши на недоброжелателни съседи да се възползват от вас. 
Скриването на името на вашата Wi-Fi мрежа (или SSID) е една от защитните линии против тези нарушавания на сигурността. 
То ще направи мрежата ви дейно невидима за околните устройства, което ще понижи вероятността извършители да компрометират сигурността ви. Това както преимущества, несъмнено има и дефекти, които ще разгледаме. Заедно с някои други ограничения, които може да предприемете.
Как да скриете името на Wi-Fi мрежата си?
Независимо от това какъв рутер употребявате, процесът на скриване на SSID на вашата Wi-Fi мрежа би трябвало да бъде много елементарен. За да започнете, влезте в административния панел на рутера си. Ще извършите това, като въведете неговия IP адрес в адресната лента на браузъра си. Обикновено може да го видите, дружно с данните за вход, от долната страна на рутера. 

От там влизате в раздела за за настройки – може да е Wi-Fi Settings, Wireless Options, Basic Settings или нещо сходно. Там се намира опцията за деактивиране на излъчването на името / SSID-то. Търсете нещо обвързвано с Visibility, Hidden Network и прочие. Активирате настройката, запазвате измененията и общо взето сте подготвени. Устройствата, които към този момент са се свързали с мрежата, няма да изгубят свързаността си.

Едно от главните неудобства е, че за всяко ново устройство, което желаете да свържете, ще би трябвало да въвеждате името ръчно. 
Какво друго следва от тази смяна? 
Скритото име ще отблъсне някой по-нагъл комшия, само че не е задоволителна мярка против хакерски атаки. Съществуват способи, които по-запознатите употребяват, с цел да видят мрежата посредством предаваните честоти. Рутерите излъчват по този начин наречения beacon frame, който работи като известие, че мрежата съществува. Той съдържа информация за вашата мрежа и нормално включва SSID. Когато скриете SSID, тази част няма да бъде включена, само че останалата част от информацията към момента се изпраща, съгласно Ethical Hacking Blog.
Какви други ограничения можем да предприемем за наша отбрана? 
Може да не скривате името на мрежата си, само че го променете , с цел да не е това по дифолт – нормално името на марката с някакви числа. Това дава информация на възможните недоброжелатели. Създайте си доста мощна ключова дума, с доста знаци, което я прави допустима, само че доста времеемка за разтрошаване. Когато имате доста комплицирана за диктуване ключова дума, може да я, за елементарно свързване към мрежата.

Винаги актуализирайте фърмуера на маршрутизатора си. Това запълва дупки в сигурността, които разрешават друго експлоатиране. Това също по този начин може да ви донесе и други софтуерни усъвършенствания, освен във връзка с сигурността. За доста рутери това става посредством раздела за разширени настройки или администриране.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР