Wi-Fi е нещо, което повечето от нас използват всеки ден.

...
Wi-Fi е нещо, което повечето от нас използват всеки ден.
Коментари Харесай

Току-що разбрах какво означава Wi-Fi и се оказа, че е наистина неловко

Wi-Fi е нещо, което множеството от нас употребяват всеки ден. Това е чудодейната технология, която ни разрешава да поддържаме връзка и да споделяме огромни количества цифрова информация с голям брой устройства. Без потребление на кабели. Искането на ключова дума за е съвсем еднакво на настояването на вода за пиянство в доста къщи и заведения. Но какво значи абревиатурата?
Ако сте като мен, всичките ви догатки ще бъдат грешни
Wireless Fidelity? Wireless Finder? Това са най-популярните догатки, само че не могат да са по-далеч от истината.

Според MIC, от където цитират изявление от 2005 година на Boing Boing, Wi-Fi не значи нито едно от тези неща. Всъщност не значи нищо. По-скоро Wi-Fi е име, контрактувано сред група, известна в този момент като, и някои маркетинг консултанти от организацията Interbrand. Wi-Fi Alliance е организацията, която стои зад създаването на стандарта.
Първоначалният термин IEEE 802.11b Direct Sequence наподобява извънредно несполучлив през 90-те години на предишния век
Период, в който за всичко има лозунги. Алиансът е бил в търсене на нещо по-продаваемо. Десет имена са препоръчани от организацията за търговски марки и в последна сметка групата се стопира на Wi-Fi. Въпреки празнотата, която носи името. Някои от участниците в алианса са срещу безсмисленото име.

Единствената причина, заради която чувате нещо за „Wireless Fidelity“, е, че някои от сътрудниците ми в групата се опасяваха. Те не разбираха от брандинг или маркетинг. Не можеха да си показват да употребяват името „Wi-Fi“, без да има някакво безусловно пояснение. Затова направихме компромис и се съгласихме да включим слогана „Стандартът за безжична честност (Wireless Fidelity)“ дружно с името.
Фил Белангер, член-основател на Wi-Fi Alliance, в гореспоменатото изявление. „Това беше неточност и единствено обърка хората, разводни марката.“, добавя Белангер.
Думата, която доста от нас произнасят евентуално по няколко пъти дневно, в действителност е плод на прям маркетингов трик.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР