Whirlpool Corp сключи сделка за продажба на бизнес си в

...
Whirlpool Corp сключи сделка за продажба на бизнес си в
Коментари Харесай

Whirlpool бяга от Русия, губи между $300 и 400 млн. за текущото тримесечие

Whirlpool Corp подписа договорка за продажба на бизнес си в Русия на турския производител на уреди Arçelik, заяви във вторник американската компания, което е следващата от голям брой западни компании, напускащи засегнатата от глобите страна поради нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

Сделката, която включва и интервенциите по продажбите на Whirlpool в Казахстан и други страни от Общността на самостоятелните страни (ОНД), ще докара до загуба сред 300 и 400 милиона $ през актуалното второ тримесечие, се показва в документи на компанията пред съответния регулатор.

Очаква се транзакцията по договорката да бъде направено под формата на отсрочени заплащания за 10-годишен интервал и е лимитирана въз основа на чистата стойност на активите на бизнеса, която сега се прави оценка на към 233 млн. $.

През март Whirlpool съобщи, че ще ограничи активността си в Русия, защото западните страни ускориха глобите против Москва поради нахлуването ѝ в Украйна, което направи съвсем невероятно за производителите да вършат бизнес там.

Оттогава насам редица западни компании като Cisco Systems Inc и Nike Inc оповестиха, че ще изоставен Русия.

" Компания подхваща това деяние поради настоящата оперативна среда в Русия ", показва Whirlpool.

Производственият обект на компанията в Липецк, Русия ще продължи да създава уреди под марките Indesit, Hotpoint и Stinol след привършване на договорката, добави още Whirlpool.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР