WhatsApp предупреждава, че много потребители ще бъдат засегнати от спирането

...
WhatsApp предупреждава, че много потребители ще бъдат засегнати от спирането
Коментари Харесай

WhatsApp ще спре да работи на редица стари телефони след 31 декември

WhatsApp предизвестява, че доста консуматори ще бъдат наранени от прекъсването на поддръжката на приложението за голям брой остарели устройства. Немалко телефони ще спрат да работят с приложението от 31 декември, 2019 година. Някои Android и iOS устройства ще бъдат изцяло отрязани на 1 февруари, 2020-та.

Някои функционалности могат да спрат да работят на засегнатите телефони когато и да е от тук нататък. Единственото решение, в случай че желаят да продължат използването на WhatsApp е да се снабдят с нов смарт телефон.

Най-много наранени ще има при притежателите на iPhone с iOS 7 или по-стара версия. iPhone 5S и 5C ще попаднат под ударите.

При Android устройствата ще са наранени потребителите с версия на операционната система 2.3.7 или по-стара.

Най-мащабното прекъсване ще е за потребителите на Windows Phone. Поддръжката за операционната система ще спре напълно.
Ето и цялостният лист на устройствата, които са с към този момент спряна поддръжка и тези, за които ще се случи в бъдеще, с крайната дата за това:Nokia Symbian S60 след 30 юни, 2017BlackBerry OS и BlackBerry 10 след 31 декември, 2017Nokia S40 след 31 декември, 2018Всички Windows Phone операционни системи след 31 декември, 2019Android версия 2.3.7 и по-старите след 1 февруари, 2020iPhone iOS7 и по-старите след 1 февруари, 2020
„Гледаме напред, към идващите 7 години и желаеме да фокусираме напъните си върху мобилните платформи, които хората употребяват най-масово. Макар и тези устройства да са огромна част от историята ни, те нямат нужния потенциал, който да използваме за разширение на функционалността на WhatsApp в бъдеще.“, написа в публична блог обява компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР