Westinghouse Electric Company обяви, че активната зона на 3-ти енергоблок

...
Westinghouse Electric Company обяви, че активната зона на 3-ти енергоблок
Коментари Харесай

Трети енергиен блок на „Южно Украинската АЕЦ рабито изцяло с ядрено горива на Westinghouse


Westinghouse Electric Company разгласи, че дейната зона на 3-ти енергоблок в „ Южно-Украинска “ АЕЦ, ситуирана до град Южноукраинск, Николаевска област в Украйна, експлоатираща се от Националната компания за атомна енергетика Енергоатом на Украйна, е заредена напълно с нуклеарно гориво вид ВВЕР-1000, създадено от Уестингхаус. Това е първият енергоблок в Украйна, който се експлоатира с дейна зона, изцяло заредена с нуклеарно гориво вид ВВЕР-1000 на Уестингхаус.

„ Уестингхаус стартира да доставя нуклеарно гориво за Украйна през 2005 година със зареждането на първите тестови касети в дейната зона на 3-ти енергоблок на „ Южно-Украинска “ АЕЦ – съобщи Азиз Даг, вицепрезидент и ръководещ шеф на Уестингхаус за район Северна Европа. – Ние сме горди с нашата поддръжка към напъните на Украйна за диверсификация на енергийните източници посредством доставката на нуклеарно гориво вид ВВЕР-1000 за нашия клиент Енергоатом. “

В момента Уестингхаус доставя гориво за 6 от 15 нуклеарни енергоблока в Украйна. От 2021 година броят на енергоблоковете, в които ще се зарежда нуклеарно гориво на Уестингхаус, ще бъде повишен на 7.

„ В последните няколко години Уестингхаус извърши съществени вложения за възстановяване на услугите за доставка на нуклеарно гориво, които предоставяме за Енергоатом – съобщи Мишел Деуит, старши вицепрезидент на направление „ Ядрено гориво “ в Уестингхаус. – Инсталирали сме индустриални линии за нуклеарно гориво вид ВВЕР-1000 и имаме подготвеност за доставка на нуклеарно гориво за спомагателни контракти и поръчки. “

Ядреното гориво, което се доставя от Уестингхаус, се създава в завода на компанията за нуклеарно гориво във Вастерос, Швеция. Енергията от атомни електроцентрали продължава да бъде значим източник на електрическа енергия за Украйна, осигуряващ почти 50% от създадената в страната електрическа енергия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР