Western & Southern Open, втори кръгКарлос Алкарас – Макензи Макдоналд

...
Western & Southern Open, втори кръгКарлос Алкарас – Макензи Макдоналд
Коментари Харесай

Алкарас нямаше проблеми срещу Макензи Макдоналд


Western & Southern Open, втори кръг

Карлос Алкарас – Макензи Макдоналд 6-3, 6-2

Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на Мастърс шампионата в Синсинати след безапелационен триумф над участващия с „уайлд кард“ Макензи Макдоналд. Испанецът изцяло владееше самодейността, като нито един път не разреши на съперника си да стигне до късмет за пробив и завърши дуела единствено за 66 минути.

В идната фаза третият подложен ще се изправи против Марин Чилич, който записа сложна победа над Емил Руусувуори (6-4, 6-7, 7-5).

Алкарас бе доста по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (5-1) и по-малко двойни неточности (1-3), спечелвайки 85% от точките си на първи сервис (17/20). Испанецът осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), като в това време непредизвиканите му неточности също бяха доста по-малко от тези на Макдоналд (28-45).

Ако някой е имал съмнения, че ранното отпадане в Монреал ще разклати увереността на Алкарас, то те бяха разсеяни много бързо. Испанецът стигна до ранен пробив и поведе с 2-0, като още през цялото време заигра с доста скорост и експанзия и успяваше без особени старания да намира пролуки в защитата на международния №72. Алкарас продължи да господства и приключи сета с нов пробив, надделявайки с 6-3.

Във втората част съотношението на силите не се промени. Макдоналд избави брейпойнт изравни за 2-2, само че това бе последният положителен миг за него в мача. Алкарас подвигна доста темпото и осъществя два поредни пробива, като по този метод победи с 6-2, 6-3.

„Много съм удовлетворен от днешното си показване. Една от задачите ми за този шампионат е да привикна да играя напрегнат и да се любувам на играта по този начин, както го правех през цялата предходна година и началото на тази. Трябва да се науча да съм спокоен на корта, защото това ще ми разреши да демонстрирам най-хубавото от себе си. Днес съумях да го направя и съм доста благополучен. Кортът е доста бърз и на моменти топката се пързаля много. Не е елементарно да се играе в такива условия. Стараех се да бъда съсредоточен и нападателен и за благополучие това бе задоволително за победата“ – разяснява Алкарас след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР