Walmart продаде третата по големина верига от супермаркети на Острова

...
Walmart продаде третата по големина верига от супермаркети на Острова
Коментари Харесай

Walmart продаде третата по големина верига супермаркети във Великобритания за почти $9 милиарда

Walmart продаде третата по величина верига от супермаркети на Острова - Asda на братята милионери Мохсин и Зубер Исса и частната група акционери TDR Capital за сумата от 8,8 милиарда $, съобщи Reuters. Плановете на новите притежатели включват увеличение на мрежата с по-малки магазини, откакто обектите още веднъж са под английски надзор - за пръв през последните 21 години, когато Walmart ги закупи за 6,7 милиарда паунда.

Ако проектът им се реализира, Asda, която се конкурира с другите водачи Tesco, Morrisons и Sainsbury " s, ще предлага всички типове обекти на пазара. Срещу тази сума обаче Walmart ще резервира дял в начинанието, който към момента не е оповестен.
 Asda ще изключва хладилниците си, с цел да държи Англия топла тази зима
Третата най-голяма верига супермаркети ще изключва хладилниците си, с цел да държи Англия топла тази зима

Компанията ще получава спомагателни доходи, с цел да оказва помощ за салдото на енергийната система

" След сполучлив интервал като част от Walmart, ние планираме да развием Asda като диверсициран бизнес, продължаващ да служи брилянтно на клиентите ни във Англия ", споделиха Исса, които дават обещание да влагат над 1 милиарда паунда в супермаркетите в хода на идващите три години, с цел да запазят цените ниски и да защитят веригата си на доставки. Освен това те ще запазят централата на компанията в Лийдс.

С тази инвестиция веригата ще се опита да се конкурира и със забележителното увеличаващите пазарния си дял Aldi и Lidl. Затова и конкурентният бранд на Asda се опита да я придобие по-рано тази година, само че договорката беше спряна от локалния регулатор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР