Взривящо изказване от парламентарната трибуна направи социалистът Явор Божанков, който

...
Взривящо изказване от парламентарната трибуна направи социалистът Явор Божанков, който
Коментари Харесай

Явор Божанков контра на Нинова: Да пратим оръжие, Русия няма да спечели тази война !

Взривящо изявление от парламентарната естрада направи социалистът Явор Божанков, който зае диаметрална на Българска социалистическа партия и на водача Нинова позиция във връзка с изпращането на оръжия за Украйна.

Под възторжените овации на ГЕРБ Божанков съобщи, че Русия е агресор и тя няма да завоюва войната в Украйна.

Така Божанков поддържа оказването на военна помощ за Киев и на процедура се разгласи против формалната партийна позиция. 

 

Да пратим оръжие, Русия няма да завоюва тази война, съобщи Божанков. Дори прилежаща Македония изпрати оръжие, акцентира той. 

 

" От едната страна са единствено диктаторски страни, а от другата демократични. Не бива да се плашат хората, че в случай че дадем оръжия на Украйна страната ни ще бъде включена във войната. Ще бъде лицемерно да желаеме присъединяване в стратегиите за възобновяване и да мълчим когато се прави геноцид “,каза той.

" Аз съм уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за мен, само че съм уверен, че ще се носи отговорност и Русия няма да завоюва тази война “, уточни той.

 

" Няма общо историческата признателност и отношение с съветската просвета с това, че Русия атакува Урайна и делението на цивилизован и некултурен свят е същинско ", каза още Божанков.

 

" От една страна има диктарски режими като Беларус и Русия, от другата страна е демократичният свят ", акцентира той.

 

" Ще бъде лицемерно да сме част стратегиите за развиване, когато се получава пари, само че не е част когато народ е подложен на систематична експанзия, когато хора в Украйна са подложени на систематичен тормоз ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия. Според него доста български жители са комплицирани по тематиката ", уточни той.

 

" Дори президентът Радев сподели, че Русия ще завоюва тази война. Много уеб сайтове на съветска пропагадна споделят същото нещо, само че девет месеца това не е е явно ", припомни още Божанков.

 

Думите на Божанков ядосаха депутатите от Българска социалистическа партия.

 

Стоян Таслаков от " Възраждане " съобщи с подигравка, че му прави чест, че заема радикално противоположна позиция на ПГ. " Имате правото да си вържете знамето на Азов, само че се притеснявам да не ви изпратят другия път по-далеч и от кактусите ".  (Това бе намек за неотдавна приключилото посещаване на Божанков в Съединени американски щати, откъдето, той  си пусна фотография с кактуси.)

 

От ГЕРБ заваляха поздравления за позицията на Божанков, а той продължи с офанзивата и разгласи, че не вижда логичност в позицията на Българска социалистическа партия за мир. " Не знам хората, които промотират тази концепция какво оферират, по какъв начин ще реализираме този мир, откакто би трябвало да се изтеглят войските от непозната суверенна страна. Де факто споделяме - да ги смачкат по-бързо и да се свършва ", възстана аленият народен представител против Българска социалистическа партия. Според него съветската инвазия е обединила Европа и НАТО " и направи западния свят по-силен от всеки път ". Радвам се, че в тази зала има болшинство и другата част не е такова, изненада той Българска социалистическа партия.

 

Любен Дилов- наследник приветства позицията на Божанков.

 

Припомняме, че Божанков  не взе участие и в първото гласоподаване за даване на оръжия за Украйна. Той не взе участие и в гласуването в правната комисия, при което бе дадена зелена светлина за промените в Изборния кодекс за връщането на хартиената бюлетина. 

 

  " Аз съм уверен в своята позиция с ясно схващане какви последици може да има за мен ", сподели още той.

 

" Българска социалистическа партия е партия с разнообразни отзиви. Това го има във всички партии - при нас е Явор Божанков, а в " Продължаваме промяната " е Асен Василев и в това няма нищо неприятно ", отговори му водачът на левицата Корнелия Нинова.

Рано или късно в Украйна ще има мир, и той ще бъде натрапен с дипломатически договаряния, излезе след него Корнелия Нинова.

Опорката - всички вършат по този начин, и ние би трябвало да вършим, пад, акцентира водачът на Българска социалистическа партия, изброявайки страните, които мислят за своя народен интерес.

 

Николай Дренчев от " Възраждане " предизвести, че войната ще свърши и в един миг Украйна и Русия ще се схванат и ще подпишат кротичък контракт. Ще останем ние, които се месим в спор, който не е наш, счита той. И акцентира, че на вчерашните комисии е станало ясно, че изпращането на оръжие е интервенция в спора.

 

" Русия няма да не помни и няма да елементарни елементарно и бързо. Няма потребност да се противопоставяме по този начин. Конфликтът в Украйна стартира 2014 година когато тяхното държавно управление стартира да пресира малцинствата, в случай че бдяхме за правата, може би нямаше да се стигне до тук ", съобщи Дренчев.

 

Според него нашата войска е в окаяно техническо състояние и всичко, което даваме би могло да ни потрябва. " Да, остарели руски мостри са, само че не сме модернизирали армията. С малко ръководство на средствата то може да е в интерес на армията ни ", уточни той. Дренчев не е склонен с тезата, че изпращането на оръжията ще усъвършенства положението ни, тъй като даваме нещо, което по този начин и по този начин ще бъде унищожено, а сътрудниците ни щели ни дадат нещо. " Няма такава стратегия. Това, което ще ни дадат, е просто по-изгодно да ни го дадат, в сравнение с да го употребяват или утилизират при тях ", ядоса се той.

 

България приготви помощ с леко стрелково оръжие и муниции, като съгласно военният министър Димитър Стоянов тя дава отговор на нуждата на Украйна. България обаче отхвърли да изпрати самолети и зенитени комплекси C-300, oт каквито Украйна се нуждае най-вече.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия уточни, че одобряването на военна помощ не е било разисквано на председателски съвет какъвто е бил редът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР