Взрив на строителната площадка на турската атомна централа „Аккую” в

...
Взрив на строителната площадка на турската атомна централа „Аккую” в
Коментари Харесай

Взрив в турската АЕЦ ужаси живеещите в района

Взрив на строителната площадка на турската атомна централа „ Аккую” в южната провинция Мерсин сътвори политическо напрежение и безредици в страната, защото доста жилищни региони към обекта бяха наранени от гърмежа и измежду популацията се сътвори суматоха, оповестиха локалните медии.

Властите увериха, че става въпрос за следен гърмеж. Прозорците на доста домове в региона на централата бяха изпочупени, а минимум двама души са потърпевши. Местната администрация даде обещание да даде финансова помощ на засегнатите.

Областната администрация сътвори комисия, която да оцени вредите и да предприеме дейности против отговорните за случая. Опозиционната Републиканска национална партия прикани министерството на енергетиката да излезе със мнение по въпроса, тъй като фактът, че гърмежът се случва по време на строителството на атомната централа, буди безпокойствие у популацията.

Компанията Akkuyu Nuclear Inc. направи изказване след детонацията, акцентирайки, че гърмежът е станал, когато компанията подизпълнител е правила планувани сондажни и взривни работи. Компанията съобщи, че тя, в съгласуваност с компанията подизпълнител, дава всевъзможен тип помощ и поддръжка на силите за сигурност по време на настоящото следствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР