Взрив избухна в обширен руски район.Тръбопровод за природен газ, който

...
Взрив избухна в обширен руски район.Тръбопровод за природен газ, който
Коментари Харесай

Руски газопровод в Сибир се запали след експлозия

Взрив избухна в просторен съветски регион.

Тръбопровод за природен газ, който се е ремонтирал в Северен Сибир, се възпламени в сряда, само че не е имало спиране на доставките, заяви съветската държавна организация ТАСС, представена от Ройтерс.

Инцидентът е станал покрай село Пелим, на към 430 км северно от сибирския енергиен център Тюмен в Свердловска област. Пожарът е зародил 19 или 20 ч московско време (20-21 ч българско) в сряда.

По-рано ТАСС цитира локален чиновник, който сподели, че тръбопроводът се е запалил след детонация. Според очевидци огънят, от гърмежа е бил забелязан на десетки километри от мястото.

" Газпром ", която е притежател на тръбата, заяви за спад на налягането на тръбопровода " Ямбург-Елец 1 ", последван от пожар, съобщи ТАСС.

Руски медии оповестяват, че причина за пожара е газът, който се е намирал в тръбата и който е почнал да гори след детонацията. Към четвъртък сутринта към този момент няма открит огън на място, оповестява neftegaz.ru.

" Няма жертви. Когато настъпи разхерметизация, секторът от газопровода беше изключен за ремонт и не участваше в превозването на газ ", разясняват от държавната компания, написа

Причината за случая е незнайна. Снабдяването на потребителите се обезпечава от паралелни газопроводи.

През септември 2022 година различен газопровод на " Газпром " беше опустошен след детонация - " Северен поток 1-2 ".

Три от четирите тръби на газопроводът, минаващ по дъното на Балтийско море, бяха прекратени, което докара до прекратяване на 80% от съветските доставки на природен газ за Западна Европа. Разследването на аргументите продължвама.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР